Lokalna samouprava

Završava se rekonstrukcija Jastrebačke ulice

Asfaltiranje Jastrebačke ulice privodi se kraju. Danas su završne radove obišli gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov. Ova ulica je bila u jako lošem stanju, a tokom rekonstrukcije najpre je izvršena sanacija vodovodne mreže za šta je bio zaduženo JP “Vodovod i kanalizacija”, da bi se zatim krenulo sa uređenjem i na kraju kompletnim asfaltiranjem ulice. 

-Želim da se zahvalim ljudima u ovoj ulici na razumevanju i strpljenju, ali to su jednostavno neminovni građevinski radovi. Sada će imati kvalitetnu vodovodnu mrežu, nov, kvalitetan asfalt u dužini od oko 550 metara. Ono što nas očekuje kada je o ovom delu grada reč jeste put prema Berilovcu koji je takođe u lošem stanju. Radićemo ga u fazama. Nadam se da ćemo uskoro obići i radove na izgradnji crpne stanice u Berilovcu. U Izvoru se radi i uvođenje kanalizacione mreže nakon čega će se raditi i u Berilovcu. Do kraja godine očekuje nas još par asfaltiranja. Radiće se Ulica Živojina Nikolića Brke, Prvomajka ulica, u svim tim ulicama Vodovod je već uradio svoj deo posla kada je o vodovodnoj i kanalizacionoj mreži reč-kazao je gradonačelnik Vasić.

 

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov istakao se danas završava asfaltiranje Jastrebačke ulice u dužini oko 550 metara. Izvođač radova je “Trejs” iz Niša. 

-Vrednost investicije je oko 5.5 miliona dinara bez PDV-a. Investitor je Gradska uprava kao i za sve druge investicije. Pripremni radovi su završeni još ranije. Rađen je nulti sloj asfalta i sada završni sloj debljine četiri centimetara. Radiće se i trotoari tamo gde ih ima. To će uslediti narednih dana i očekujem da narednih dana i ova investicija bude završena na kvalitetan način-kazao je Svilarov.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Ulica 46.divizije nema nijedan slivnik,kanalizacija još od 60-ih godina prošlog veka prolazi kroz placeve a ne duž ulice, trotoari apsolutno nisu u funkciji, trećina drvoreda je istrulela i uklonjena, betonske bandere su veoma oronule i pitanje je kad će neka pasti na kuću, ulicu ili prolaznike. Radi se o veoma prometnoj ulici između stadiona, adrenalin parka i zatvorenog bazena sa jedne i osnovne škole “8.septembar”sa druge strane i tu prolazi dosta učenika. Uz sve navedeno, ulična rasveta nije u funkciji već oko 5 meseci. Sve dosadašnje molbe, zahtevi i urgencije nisu dale rezultat. Ako ništa drugo – HITNO ukloniti oronule bandere dok neka nije pala nekome na glavu ili krov!!!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker