Gradska hronika

Zatvor za krijumčara ljudi

Ljubomir Angelov(44), iz Bugarske i Mohamed Habaš (52),  Sirijac sa bugarskim pasošem procesuirani su u Osnovnom sudu u Pirotu  zbog krivičnog dela krijumčarenje ljudi u saizvršilaštvu i nedozvoljen prelazak državne granice.

Hapsenje-Policija-660x440

Prvostepenom presudom, Angelov je osuđen na godinu dana zatvora, a zaplenjen mu je i automobil koji je korišćen u svrhu šverca ljudi. Po izdržavanju kazne biće proteran. Za razliku od njega, Habaš je postigao dogovor o priznanju krivice pa mu je oduzeto 7.300 evra, kao i izvestan broj ličnih karata bugarskih državljana, koje su bile namenjene azilantima kako bi se lakše kretali kroz teritoriju Bugarske na putu ka Nemačkoj, gde je bilo njihovo konačno odredište.

Ove krijumčare je Pogranična policija uhapsila kod sela Petačinci, na granici sa Bugarskom, krajem oktobra prošle godine kada su pokušali da granicu ilegalno pređu sa grupom od osam ilegalaca iz Sirije.

Ilegalci su svojim krijumčarima trebali da isplate 2.000 evra po osobi za odrasle i 1.000 evra za decu za prelazak granice sa Srbijom, a po dolasku u Nemačku trebali su da doplate još 3.000 evra za odrasle i dodatnih 1.500 evra za decu, saznaju Pirotske vesti u Osnovnom sudu u Pirotu.

tekst i fotogrfija Aleksandar Ćirić

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker