Kultura

“Zarezoja” u Narodnom pozorištu

Večeras je pred prepunom salom Narodnog pozorišta u Pirotu premijerno izvedena nova predstava pirotskog teatra “Zarezoja”, koja na komičan način prikazuje večiti “sukob” između Zarezoje i Dana zaljubljenih.

 

Po rečima reditelja predstave Davida Alića, komad opisuje večitu “borbu” muškaraca i žena na primeru 14. februara, popularne Zarezoje, odnosno Dana zaljubljenih.

-Muškarci i žene – večita borba, a opet ne možemo jedni bez drugih, naročito kad je u pitanju dan koji se slavi i kao muški i kao ženski praznik, 14. februar. Svaka komedija sa sobom mora nositi određenu problematiku, da ne kažem dramu, koja je na prvi pogled neuočljiva, ali podsvesno svako od nas prepoznaje problem. Tako i Zarezoja kao svoj problem uzima dva pitanja – položaj potlačenih žena i održavanja tradicije, koja u današnjem društvu počinje da se zaboravlja. Ako se žena kao strast i tradicija kao identitet jednog naroda izgubi, onda bih postavio pitanje – šta se dešava sa tim narodom?-kazao je reditelj Alić o ovoj predstavi.

Slične vesti

Leave a Reply

Pročitajte i:
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker