Kultura

Zanimljiv program Muzeja Ponišavlja povodom jedinstvene muzejske inicijative “Muzeji za 10”

Jedna od najvećih muzejskih manifestacija u Srbiji “Muzeji za 10” odžaće se od 14. do 20. maja. Tim povodom Muzej Ponišavlja u Pirotu pripremio je bogat program, a svečano otvaranje Manifestacije zakazano je za subotu u 19 časova. Tom prilikom biće održan prigodan program kolažnog tipa, u kojem će učestvovati učenici Muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” Pirot, učenici Smera za scensku i audio – vizuelnu umetnost Gimnazije Pirot i učenici Tehničke škole iz Pirota.

U sredu 18. maja, u 12 časova, biće otvorena izložba fotografija sa Konkursa (Ne)briga o kulturnom nasleđu pod nazivom “Najbolji 2003 – 2022”. Kako sam naziv kaže na izložbi će moći da se vide sve nagrađivane fotografije sa ovog Konkursa u proteklom periodu. Autor izložbe je, viši kustos Muzeja Ponišavlja, Tanja Karanović.

Na dan zatvaranja Manifestacije, u petak 20. maja, od 11 do 13 časova biće upriličeno druženje sa učenicima ŠOSO “Mladost” iz Pirota.

U okviru Manifestacije raspisan je konkurs za najbolju kratku video formu, ne dužu od 3 minuta, pod nazivom  – Koja je super moć tvog Muzeja. Uslovi Konkursa mogu se pronaći na wwwmuzejisrbije.rs. Tokom  trajanja Manifestacije  ulaz će biti besplatan za sve programe, kao i za stručna vođenja poseta u Kući porodice Hristić ( Nikole Pašića, 49) i Stalne arheološke postavke (prostor Pirotskog grada)

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker