Gradska hronika

Za vikend pirotski saobraćajci sankcionisali 17 pijanih vozača, dvojica bila pod dejstvom narkotika

U dane vikenda (07.07.2023 – 09.07.2023. godine) na teritoriji koju pokriva pirotska policija,  dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba zadobila lake telesne povrede, kao i 1 saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom.

U istom periodu, ukupno je otkriveno 180 prekršaja, kojom prilikom je sankcinisano 17 vozača pod dejstvom alkohola i 2 vozača pod dejstvom psihoakivnih supstanci. Svi vozači su isključeni iz saobraćaja, dok su 4 vozača zadržana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 1 vozač zbog upravljanja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Danas, 10.07.2023. godine, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i Savetom za bezbednost saobraćaja Grada Pirota, na ulicama grada Pirota, od strane pripadnika saobraćajne policije, biće sprovedena preventivna akcija besplatne podele majica i podloga za miševe, sa sloganom “VOZI ODMORAN”, “UM NA DRUM”, “VEŽI POJAS, NE PREKIDAJ ŽIVOT”, u cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Odeljenje saobraćaje policije Policijske uprave u Pirotu sprovodiće i u daljem periodu akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, kao i preventivne aktivnosti u saobraćaju, kako bi stanje bezbednosti saobraćaja bilo što povoljnije.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, poručuju iz pirotske policije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker