Dimitrovgrad

Za pojas “zadenuo” 85.000 evra

Carinici su za vikend, na graničnim prelazima Gradina i Đerdap 1, sprečili dva pokušaja krijumčarenja deviza i alkohola.  Prilikom detaljne kontrole na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina sprečen je pokušaj krijumčarenja preko 85 hiljada evra i 33 flaše raznih alkoholnih pića, uglavnom viskija. 

evri oko pojasa_resize
Novac i alkohol pronađeni su kod 46-godišnjeg državljanina Nemačke turskog porekla. On je automobilom marke ”Mercedes”, nemačkih registarskih oznaka, putovao u Tursku, ali je odlučio da novac koji je nosio sa sobom ne prijavi, već da ga sakrije u pojas napravljen od ženskih hulahop čarapa. 
Tako napravljen pojas vezao je oko struka i prekrio ga garderobom, ali su ga carinici pronašli i u njemu otkrili 90.000 neprijavljenih evra. Pored tog iznosa, putnik je kod sebe imao još 5,5 hiljada evra, tako da mu je od ukupne sume vraćen dozvoljeni iznos od 10 hiljada evra, dok je ostatak privremeno zadržan. 
Potom je detaljno pregledan i njegov automobil, u čijem se prtljažniku, u prostoru predviđenom za rezervni točak nalazilo čak 33 flaše raznih, žestokih, alkoholnih pića (”Jim Beam”, ”Jack Daniels”, ”Yeni Raki”, ”Nurnberger”). 
Zanimljivo je da je pomenuti putnik na prethodno postavljeno pitanje carinika, vrlo smireno odgovorio da nema ništa da prijavi za kontrolu.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker