Lokalna samouprava

Za bolju ekonomsku saradnju Srbije i Bugarske – na jesen bugarsko-srpski ekonomski forum u Pirotu

Diplomatska delegacija Republike Bugrske, predvođena generalnim konzulom ove zemlje u Srbiji Edvinom Šugarevim posetila je danas Pirot gde je razgovarala sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem, načelnicom Pirotskog okruga Draganom Tončić, a održan je i sastanak sa predstavnicima pirotske privrede u organizaciji Ugovorne okružne privredne komore Pirot, u čijim prostorijama je sastanak i održan.

 

Konzul Šugarev kazao je novinarima da je oduševljen prezentacijom potencijala Grada Pirota i Slobodne zone Pirot.

-Nakon svih razgovora koje sam imao sa gradonačelnikom, načelnicom Okruga i Slobodne zone Pirot došao sam do zaključka da imamo osnove za odličnu ekonomsku saradnju između Bugarske i Srbije. U oblasti turizma veliki broj Bugara posećuje Pirot, a Srbi idu u Sofiju kao najboližu evropsku prestonicu. Tu ne treba da se stane već treba da se nastavi i već se radi na tome da i ekonomska saradnja bude sve bolja i bolja. Imamo u Pirotu fabriku Ireli, gde se prave drvene igračke za lanac IKEA-e širom sveta, a kolko sam informiran, i kompanija “E Miroljo” ima veoma ambiciozne planove za razvoj tekstilne grane u vašem gradu-kazao je konzul Šugarev.

Kostić: Na jesen veliki bugarsko-srpski ekonomski forum u Pirotu

Predsednik UOPK Pirot dr Dragan Kostić kazao je da su osim pomenutih tema, vođeni razgovori i o organizaciji Bugarsko-srpskog ekonomskog foruma u Pirotu ove jeseni.

-Veoma smo zadovoljni posetom diplomatske delegacije Bugarske. Za nas je zadovoljstvo da možemo sa konzulom razgovaramo o intenziviranju ekonomske saradnje-kazao je dr Kostić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker