Babušnica

VURDA – BREND LUŽNICE: OPŠTINA BABUŠNICA REGISTROVALA OZNAKU GEOGRAFSKOG POREKLA LUŽNIČKE VURDE

Opština Babušnica i Turistička organizacija Babušnice, nakon nepune dve godine od ulaska u proceduru za zaštitu geografskog porekla lužničke vurde, rešenjem o upisu u Registar oznaka geografskog porekla izdatom od strane Zavoda za intelektualnu svojinu, uspešno je okončala ovaj važan posao pa je lužnička vurda i zvanično – brend lužničkog kraja.

Kako je saopšteno, proceduru zaštite oznake geografskog porekla proizvoda, koji je karakterističan za Lužnicu i specifičan po autentičnom procesu pripreme i po ukusu, Opština Babušnica i Turistička organizacija Babušnica, započele su pre nepune dve godine.
-Završni koraci u ovoj proceduri bili su izrada Elaborata, na koji je saglasnost dalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Rešenje o upisu u Registar oznaka geografskoj porekla, od strane Zavoda za intelektualnu svojinu-saopštila je opština Babušnica.

U slavu lužničke vurde opština Babušnica svake godine organizuje i izuzetnu turističku manifestaciju Vurdijadu,  koja je prošle godine organizovana na veoma visokom nivou, verovatno najbolje od kako ova manifestacija postoji.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker