DimitrovgradGradska hronika

Vučić u Dimitrovgradu: Srbija će graditi najbolje moguće odnose sa Bugarskom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prilikom izuzetno važne posete Dimitrovgradu zajedno sa bugarskim predsednikom Rumenom Radevim, kazao da će Srbija graditi najbolje moguće odnose sa Bugarskom. Vučić i Radev su obišli radove na izgradnji Koridora 10 kod Dimitrovgrada. Predsednik Vučić je kazao da očekuje da do uskoro bude gotov autoput do bugarske granice. Paralelno sa radovima u Srbiji, i Bugarska radi na novom autoputu do Sofije što će omogućiti još bolju komunikaciju pa će se autoputem putovati praktično sve do Turske.

Vučić i Radev su u Dimitrovgradu tokom prepodneva imali razgovore i sa predstavnicima bugarske nacionalne manjine. Nakon sastanka predsednik Vučić je poručio da pripadnici bugarske nacionalne manjine u Srbiji treba da se ponose svojim korenima i da vole i poštuju Srbiju.

Dva lidera su položila kamen temeljac i za izgradnju spomenika “Sveti Kirilo i Metodije” u dvorištu istoimene gimnazije u Dimitrovgradu.

-Naš je posao da gradimo najbolje moguće odnose sa Bugarskom. Bugari su naša braća i saradnja između dve zemlje i dva naroda mora da bude što je moguće bolja-poručio je Vučić.

Prilikom obilaska radova na izgradnji petlje Dimitrovgrad-Zapad na Koridoru 10 Vučić je istakao da će ova deonica Koridora 10 biti završena uskoro. .

-Uveren sam da će i Bugarska završiti 40-50 kilometara autoputa sa njihove strane, do Sofije i onda ćemo imati autoput sve do granice sa Turskom-podvukao je Vučić.

foto Pirotske vesti

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker