Gradska hronika

Vredna donacija Fondacije Divac školi Mladost u Pirotu

Fondacija Divac i NCR Fondacija donirale školsku kuhinju za trening životnih veština u školi za osnovno i srednje obrazovanje Mladost.

Školska kuhinja je obezbeđena u okviru konkursa „Da rastemo srećni“ koji je raspisala Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa NCR fondacijom, a škola za osnovno i srednje obrazovanje „Mladost iz Pirota jedna od šest izabranih škola koje su renovirane u okviru projekta “Da rastemo srećni”. Ukupna vrednost projekta koji je realizovan sa NCR fondacijom je 9.650.000 dinara.

Na događaju će govoriti:

Bojan Ranđelović, pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu
Vesna Todorović, direktorka škole „Mladost
Jelena Rakić, projektna menadžerka Fondacije Ana i Vlade Divac

Nakon svečanog otvaranja, učenici škole izvešće priredbu za sve posetioce.

Fondacija Ana i Vlade Divac sa partnerima već 11 godina radi na obezbeđivanju uslova za kvalitetno odrastanje i obrazovanje. Do sada je obnovljeno više od 70 vrtića i škola koje pohađa više od 20.000 dece.

O FONDACIJI „Ana i Vlade Divac“

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ osnovana je 2007. godine, kako bi pomogla građanima, posebno izbeglim i raseljenim licima, u rešavanju njihovih životnih i egzistencijalnih problema. Misija Fondacije je obezbeđivanje kvalitetnog života ranjivih grupa i njihovo integrisanje u lokalnu i širu zajednicu jačanjem ravnopravnosti, solidarnosti i tolerancije u društvu.

Fondacija je posvećena pružanju humanitarne pomoći, ekonomskom osnaživanju i podsticanju zapošljavanja, razvoju demokratije i podršci lokalnim zajednicama, te razvoju filantropije u društvu. Zahvaljujući podršci preko 650.000 pojedinaca, 680 kompanija i 82 organizacije, Fondacija je u toku svog desetogodišnjeg rada prikupila više od 15 miliona dolara i obezbedila pomoć za preko 640.000 ljudi. Detalji o Fondaciji i projektima dostupni su na divac.com.

O NCR fondaciji

NCR fondacija je osnovana 1953. godine sa ciljem da podrži projekte lokalnih zajednica u kojima NCR korporacija posluje, a koji su u skladu sa misijom fondacije. Kako je NCR korporacija postala lider u primeni omni-channel rešenja koja omogućavaju korisnicima da lako i brzo obavljaju svakodnevne transakcije, NCR fondacija je formirala svoju strategiju donacija, čiji je osnovni cilj da pruži podršku ljudima da pomognu sami sebi. NCR fondacija odobrava strateške donacije neprofitnim partnerima čija su zalaganja u skladu sa filozofijom korporacije, uključujući i globalne donacije preko međunarodnih neprofitnih agencija sa sedištem u SAD. NCR fondacija je usredsređena na programe za podršku obrazovanju, opštem zdravlju i osobama sa smetnjama u razvoju.

O NCR korporaciji

NCR korporacija, lider u primeni omni-channel rešenja, omogućava korisnicima da lako i brzo obavljaju svakodnevne transakcije. Uz pomoć sopstvenog softvera, hardvera i širokog spektra usluga, NCR omogućava oko 700 miliona transakcija dnevno u oblasti finansija, maloprodaje, uslužnih delatnosti, putovanja, telekomunikacija i tehnologija. NCR korporacija sa sedištem u Atlanti (Džordžija, SAD) ima oko 30 000 zaposlenih i posluje u 180 zemalja. Ostale važne informacije o NCR korporaciji

možete pronaći na sajtu, na kome se redovno ažuriraju finansijski i drugi važni podaci o NCR-u.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker