Kultura

Volonterski projekat “Filmom ću ti reći”

Volonterski klub OŠ “Sveti Sava” iz Pirota sprovodi omladinski volonterski projekat “Filmom ću ti reći” uz podršku resurs centra “Proaktiv-Niš” i “Pirot E publika” u okviru programa “Mladi su zakon” – Ministarstvo omladine i sporta. Projekat se bavi promocijom prihvatljivog ponašanja, razvijanjem solidarnosti i tolerancije, sticanjem novih znanja, vezanih za društvo i odnose u njemu, kroz savremen pristup uz pomoć tehnologije, interneta i na način koji je blizak današnjoj omladini, a to su kratki filmovi, prezentacije, blogovi, ankete.

Kroz realizaciju projekta i njegovu vidljivost i dostupnost, mladi stiču nova znanja o različitim temama i događajima koji ih okružuju.

Putem izrade edukativnih filmova doprinosi se socijalnoj inkluziji mladih, razvijanju informatičke pismenosti kao jednog od ključnih kriterijuma zajedničkog Evropskog okvira za celoživotno učenje, razvijaju se individualne vrednosti i stavovi koji se odnose na pravednost, solidarnost, toleranciju, poštovanje drugih i brigu za druge, istinu, slobodu, poštenje, ličnu odgovornost, razvija se kreativnost, drugarstvo, socijalne i emocionalne veštine.


Korišćenjem edukativnih filmova uticaće se na razbijanje predrasuda, razvijanje kritičkog razmišljanja mladih, podsticanje konstruktivnih ideja. Nakon završetka projekta, filmovi će nastaviti da se emituju na društvenim mrežama, na YOTUBE, na časovima građanskog vaspitanja i u narednim školskim godinama.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker