KulturaSalon knjiga i grafika

Vladimir Pištalo otvorio Salon knjiga: Pirot – srpska prestonica hrane, ali i knjige

Svetski poznati književnik Vladimir Pištalo večeras je svečano otvorio 19. Salon knjiga i grafika. On je u svom govoru poručio da je Pirot, osim što je prestonica hrane i dobrog zalogaja, zahvaljujući ovom Salonu i prestonica knjige. Nakon svečanog otvaranja, priređena je i promocija najnovije knjige autora Vladimira Pištala “Sunce ovog dana – pismo Andriću”.

Pištalo je poručio da iz knjiga dolazi promena.

-Često mladi ljudi osećaju da žive život koji im se baš ne dopada. Oni bi da ga promene nabolje, treba im savet, a to neće dobiti iz video igara, već upravo iz knjiga. Knjiga onim vrednostima koje smo dobili od majke i oca pridodaje neke druge vrednosti koje nam mogu biti jako korisne i vodi nas putem promene, a ja mislim da nam je promena potrebna, i utoliko će nam biti potrebna i knjiga-poručio je Pištalo.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. U Melburnu jedan nas pirocanac drzi knjizaru, jedinu u Australiji, u kojoj se prodaju srpske knjige. Pirotska Gimnazija je odgajila dobar ukus kod mnogih generacija, a kada se “duboko zaore”, plodovi ne izostaju. Bravo za nas Pirot.

Leave a Reply

Pročitajte i:
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker