Lokalna samouprava

Vladan Vasić: Raspisana javna nabavka za prvu fazu izgradnje otvorenog plivačkog bazena

Sasvim je razumljivo da je Budžet osnov za planiranje i realizaciju planova lokalne samouprave. Da bi se planovi realizovali važno je dobro isplanirati Budžet, pored ostalog, i pametno rasporediti novac. Što bi se narodski reklo ispružiti se prema guberu. Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, smatra da Pirot, u tom smislu, već godinama pokazuje dobre rezultate. Potvrdilo se u praksi da su odluke bile dobre, realne, i nije se preterivalo ni sa prihodima ni sa rashodima.  Vasić je u intervjuu Pirotskim vestima kazao i da je raspisana javna nabavka za prvu fazu izgradnje velikog kompleksa otvorenog plivačkog bazena.

veliki sportski kompleks u naselju Senjak

Svi podaci o realizaciji Budžeta su transparentni i to je zapravo najbolje, da građani znaju kakva je situacija sa gradskom kasom. Kriza sa epidemijom će, očigledno, potrajati i treba biti oprezan, ali ne i odustati od planova. Jedna od kapitalnih investicija, za koju će uskoro biti pokrenuta javna nabavka, jeste otvoreni plivački bazen koji bi, ako sve bude prema planu, već u leto 2022. godine bio u funkciji, kaže Vasić.

“Sami građani su govorili i govore da je Pirotu preko potreban otvoreni plivački bazen. To se naročito videlo prošle godine kada Gradsko kupalište, objekat HE “Pirot”, nije radilo. Sa izradom projekta se zato počelo i stiglo se do građevinske dozvole. Zatim se postavilo pitanje finansiranja i roka izgradnje. Mi smo u Budžetu za 2020. godinu  odvojili početna sredstva od četiridesetak miliona dinara za prvu fazu radova, a sada znamo da će Projekat koštati negde oko četiri stotine pedeset miliona dinara. Početkom iduće godine ući ćemo u proces javne nabavke za trogodišnje finansiranje, stavićemo da rok izgradnje bude jun 2022. godine sa idejom da se već tog leta koristi bazen. Vrlo je važno da se finasiranje produži jer neće biti ugrožen Budžet niti bilo koja druga kapitalna investicija koja je u planu. Trebaće novac i za asfaltiranje ulica, održavanje škola, vrtića i tako dalje, a dobićemo kapitalan objekat koji će obeležiti buduće dekade” – izjavio je, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

ovako će izgledati otvoreni bazen

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker