Politika

Vladajuća koalicija u Pirotu sve jača

Danas je u Medija centru Doma kulture potpisan sporazum o saradnji koji za rezultat ima ulazak Socijaldemokratske stranke u lokalnu vlast. Protokol su potpisali lider SDS-a u Pirotu prof. Vladica Tošić, lider Koalicije za Pirot mr Vladan Vasić i predsednik SPS-a u Pirotu Vidojko Panajotović.

Nakon potpisivanja, Vasić je kazao da je siguran da će ovo biti okosnica većine u lokalnom parlamentu u Pirotu  i posle izbora koji slede.

-Ako mene pitate, ja politiku shvatam donekle i lično. Dakle, sa ljudima sa kojima sarađujem van politike želim da sarađujem i u okviru politike. Sa Vidojkom evo sarađujem punih deset godina i nadam se da je ovo neka vrsta najave da ćemo mi sarađivati i posle sledećih lokalnih izbora i ovo je dobra prilika da tu saradnju ozvaničnimo. Ja sam siguran da će ljudi koji ovde sede  uz još neke,  činiti većinu i nakon izbora koji se najavljuju ove godine-kazao je Vasić.

vladica tosic vasic panajotovic

Tošić je kazao da SDS u Pirotu ima tri odbornika koji će od sada biti stabilni deo odborničke većine.

-Proteklih godinu dana SDS je izvršila organizacione pripreme, održana je skupština, formirani su svi organi stranke čime su se stekli svi uslovi da se SDS i na lokalu organizuje. SDS može od danas praktično sasvim legitimno da zastupa interese građana Pirota s obzirom da ima tri odbornika u lokalnom parlamentu. Protokol koji potpisujemo nije uperen protiv bilo koga, već je način na koji je došlo do potpisivanja protokola predstavlja približavanje demokratije građanima Pirota. Naš cilj je da saslušamo probleme građana Pirota i rešavamo ih-kazao je Tošić i dodao da će SDS u danima koji su pred nama predstaviti novu političku platformu.

-Smatramo da su ovo izazovna vremena i da je potrebno grupisanje svih političkih činilaca na lokalu sa ciljem da zaista Pirot postane bolje mesto za život svih nas-zaključio je Tošić.

potpisivanje sporazuma o saradnji

Predsednik pirotskog SPS-a Vidojko Panajotović kazao je da je samim činom potpisivanja ovog protokola SPS pokazao da je oduvek bila i biće faktor stabilnosti u Pirotu.

-Mi smo stranka koja zastupa interese svih građana Srbije, a mi ovde u Pirotu naravno građana opštine Pirot. SPS potpisivanjem sporazuma pokazuje da misli za Piroćance i da samim tim, saradnjom sa SDS-om, koja je nova stranka ovde u Pirotu, pokazuje da imamo i slobodu da sami odlučujemo sa kim ćemo sarađivati na lokalu. Mislim da smo napravili pravi potez, da imamo stabilnu skupštinsku većinu i da će ona trajati do kraja mandata. Slažem se sa mišljenjem predsednika opštine da će verovatno ova skupštinska većina pobediti na predstojećim lokalnim izborima ovde u Pirotu-kazao je Panajotović.

Aktuelna većina u Pirotu trenutno ima 36 odbornika, ali će, kako je kazao nakon potpisivanja sporazuma kazao Vasić, postajati sve jača i brojnija. 

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker