Kultura

Vlada Arsić: Knjige nam dobrim delom čuvaju i zdrav razum!

Večeras je u okviru Salona knjige i grafike održana promocija knjige “14:14”, autora poznatog publiciste i novinara Vlade Arsića. Roman “14:14” rasvetljava događaj u kome su, u eksploziji velike količine muniicije, granata, bombi, poginulo između 2.500 i 3.000 godine.Arsića brojna čitalačka publika u Srbiji prepoznaje po dva tipa romana. Jedan je iz domena romansirane istorije, a drugi je vezan za borbu protiv raznih pošasti, poput narkomanije, pedofilije, opasnosti koje vrebaju sa društvenih mreža, trgovine ljudima.

-Ove druge su mnogo korisnije od svih drugih knjiga jer omogućuju roditeljima da se upoznaju sa savremenim pošastima. Napisao sam tri knjige koje se bave problemima narkomanije, pedofilije i trgovinom ljudima. Takva krivična dela su u ogromnoj ekspanziji i to se dešava mnogo češće nego što možemo i da zamislimo. Pišem o onome što se već dogodilo i kako se dogodilo. Kada pročitate ove knjige naučite da prepoznate prve signale, prve opomene i to vam omogućava da reagujete blagovremeno-kaže Arsić.

Arsić kaže da su manifestacije poput sajmova knjiga nasušna potreba

-Kao što su nekad naši preci sedeli uz ognjište i uz gusle napajali se tom nekom duhovnom hranom. Mislim da smo u tom pogledu na dijeti godinama. Ovakve manifestacije su preko potrebne jer knjiga u krajnjem slučaju ne samo da nam omogućava beg u neki paralelni svet, već nam dobrim delom čuva i zdrav razum-kaže Arsić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker