Gradska hronika

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača: Drugi konkurs za upis studenata

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Pirotu je od ponedeljka 2. septembra započela sa drugim konkursom za upis studenata u prvu godinu studija prvog stepena osnovnih strukovnih studija, program za obrazovanje vaspitača dece u predškolskim ustanovama, u trogodišnjem trajanju.  Konkursni rok traje od 2. do 13. septembra 2019. godine.

Za upis na prvu godinu osnovnih strukovnih studija u školskoj 2019/20. godini mogu da konkurišu kandidati koji imaju završeno srednje obrazovanje u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju, odnosno lica kojima je nostrifikovana diploma o završenom srednjem obrazovanju.
Prijavljivanje kandidata vršiće se od 2. do 6. septembra, u vremenu od 9 do 13 časova. Provera muzičkih i govornih sposobnosti kandidata obaviće se 10. septembra od 9 časova. Polaganje testa iz Srpskog jezika i književnosti održaće se 10. septembra u 11 časova, a test iz Opšte kulture i informisanosti održaće istog dana u 13 časova. Rang lista biće objavljena 11. septembra, dok će se upis primljenih kandidata vršiti 12. i 13. septembra od 9 do 13 časova.

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača Pirot ove školske godine 2019/20. po prvi put raspisuje konkurs na master strukovne studije – Master strukovni vaspitač.
Na master strukovne studije mogu se upisati lica koja su završila OSS za vaspitače, sa najmanje 180 bodova. Na MSS mogu se upisati lica koja su završila osnovne akademske studije za vaspitače i učitelje, psiholozi i pedagozi, sa stečenih najmanje 180 ESPB bodova, odnosno lica koja su završila osnovne akademske studije po starom programu i specijalističke strukovne studije.
Merila za utvrđivanje rasporeda za upis kandidata na MSS su prosečna ocena na  završenom prethodnom nivou studija i dužina studiranja, tako da prednost pri upisu imaju kandidati sa višom prosečnom  ocenom.
Prvi konkursni rok za Master strukovne studije trajaće od 16. do 27. septembra 2019. godine. Kandidati se mogu prijavljivati od 16. do 20. septembra, u vremenu od 9 do 13 časova. Objavljivanje rezultata i rang lista biće 23. septembra do 13 časova. Upis primljenih kandidata vršiće se 24. septembra 2019. godine od 9 do 13 časova.

Detaljnije informacije o uslovima upisa i potrebnoj dokumentaciji za konkurs možete videti na sajtu Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača ―
http://pakadem.edu.rs/.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker