Lokalna samouprava

Više od stotinu gradonačelnika na jednom mestu

Danas se u Beogradu u Centru Sava održava redovna godišnja sednica Stalne konferencije gradova i opština kojoj prisustvuje više od stotinu gradonačelnika svih gradova u Srbiji, kao i brojni ministri, ali i predstavnici EU.

skgo (1)

U ime opštine Pirot skupu prisustvuje predsednik opštine Pirot, mr Vladan Vasić, koji je i  član Predsedništva.
Programski deo skupštine SKGO biće posvećen temi „Lokalna samouprava, životna sredina i ruralni razvoj- na putu ka evropskim standardima“
Pored delegacija gradova i opština u Republici Srbiji, na Skupštini će učestvovati i najviši predstavnici državnih organa, vladinih i nevladinih organizacija i institucija, međunarodnih organizacija, diplomatskog kora.

-To je prilika da čujemo pravce razvoja od centralnih vlasti, s obzirom da su u uvodnom delu govorili ministarka za lokalnu samoupravu i državnu upravu, kao i ministarka poljoprivrede, naravno tu je bio i šef delegacije Evropske komisije u Srbiji. Na skupu učestvuje preko stotinu gradonačelnika iz Srbije-kazao je Vasić.
Ovogodišnja Skupština se organizuje uz pomoć Programa „ Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji u procesu evropskih integracija“ koji sprovodi SKGO u sardanji sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona a koji finansira Kraljevina Švedska.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker