Kultura

Veliko priznanje za knjigu “Čarobni jedrenjak – Priča o Nikoli Tesli, autorke Piroćanke Maje Cvetković Sotirov

Knjiga „Čarobni jedrenjak – Priča o Nikoli Tesli“, naše autorke Maje Cvetković Sotirov kandidovana je ove godine na Međunarodnom festivalu „Vezeni most“ za nagradu „Mali Princ“. Knjiga o Tesli je bila jedan od favorita – osvojila je treće mesto.

Maja je zajedno sa autorkom Oljom Jelkić predstavljala Srbiju i nakon tri dana druženja sa decom i piscima vratila se iz Tuzle prepuna utisaka.

-Internacionalna osnovna i srednja škola “Richmond Park School” u Tuzli dočekala je knjigu “Čarobni jedrenjak” sa nestvarnim oduševljenjem, a deca 9. razreda iz Kalesije otvorenog srca prilazila su mi da se fotografišemo.


Bilo je autograma, osmeha radosti! Pitali su da li mogu da me zagrle, gledali su me začuđeno, znatiželjno I oduševljeno! “Čarobni jedrenjak: Priča o Nikoli Tesli” bila je favorit među nominovanim knjigama regiona (Srbija, Hrvatska, BiH, Crna Gora) za nagradu “Mali Princ”! Knjiga se našla na sjajnom 3. mestu. Upoznala sam izuzetne ljude, a imala sam čast da se družim sa kandidatima za najveću nagradu u svetu iz oblasti dečje književnosti “Astrid Lindgren”. Zahvaljujem deci koja su mi poklonila neizmernu podršku, sjajnim organizatorima, piscima… “Čarobni jedrenjak – Priča o Nikoli Tesli” sledeće godine biće štampan i na latinici kako bi svi iz regiona mogli da uživaju u knjizi! Takođe, veliko hvala novinarima koji su prethodnih dana učinili da “Čarobni jedrenjak: Priča o Nikoli Tesli” uđe u mnoge domove regiona!-poručuje u izjavi Pirotskim vestima autorka ove izuzetne knjige.

Pogledajte i video intervju autorke Pirotskim vestima koji je emitovan krajem prošle godine.

Slične vesti

Pročitajte i:
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker