Gradska hronikaOstale vesti

Veliko interesovanje pirotskih penzionera za boravak u banjama

Do 2. marta, poslednjeg dana podnošenja prijava  za besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima, 673 pirotskih penzionera podnelo je zahtev preko Udruženja penzionera grada Pirota i još oko 160 preko Gradske organizacije penzionera – GOP. U oba udruženja navode da je ove godine znatno veće interesovanje u odnosu na prošlu godinu kada je Udruženju penzionera grada Pirota podneto 437 zahteva a GOP-u oko 70.  Broj predviđenih mesta   ove godine manji  za pirotske penzionere  iznosi 158  što je manje u odnosu na prošlu godinu kada je pirotskim penzionerima odobreno 181 mesto. 

U udruženjima pirotskih penzionera  kažu da je interesovanje mnogo  veće u odnosu na prošlu godinu kada je bilo skoro 300 prijava manje a veći broj slobodnih mesta.  Prilikom podnošenja zahteva penzioneri navode tri banje u koje bi želeli da odu a najveće interesovanje je za Vrnjačkom i Prolom banjom.

Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima, u trajanju od 10 dana, imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija penzija iznosi do 37.809 dinara I koji osim nemaju druga lična primanja. Pored visine penzije , uslov je I da u poslednje tri godine nisu koristili ovo parvo.

Rang lista korisnika penzija koji ispunjavaju uslove za upućivanje na rehabilitaciju se objavljuje dvadeset prvog radnog dana od dana isteka oglasa. Na rang listu korisnika penzija koji ispunjavaju uslove za upućivanje na rehabilitaciju može se podneti prigovor nadležnoj komisiji u roku od pet radnih dana od dana objavljivanja rang liste na oglasnoj tabli.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker