Gradska hronika

Veliko hapšenje u Pirotu. Dugačak spisak krivičnih dela za koja se sumnjiče uhapšeni – Izazivanje opšte opasnosti, protivpravno lišenje slobode, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i neovlašćeno držanje opojnih droga…

Pripadnici Policijske uprave u Pirotu intenzivnim radom uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su kao članovi kriminalne grupe izvršili više krivičnih dela.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela izazivanje opšte opasnosti policija je uhapsila S. M. (1988), dok se S. P. (1993) tereti za krivična dela izazivanje opšte opasnosti, protivpravno lišenje slobode, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i neovlašćeno držanje opojnih droga. M. K. (1989), M. M. (1991) i M. P. (1988) su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo protivpravno lišenje slobode.

Pretresanjem stanova i drugih prostorija osumnjičenih pronađena su i kao predmet izvršenja krivičnih dela oduzeta četiri putnička vozila, 11 mobilnih telefona, 20.900 evra, dva laptopa, ručna bomba, 7,38 grama kokaina i 15 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

policija

Kako se sumnja, S. M. je tokom 2021. godine namerno izazvao požar na dva automobila i tom prilikom niko nije povređen.

S. P. je, kako se sumnja, u novembru prošle godine presreo automobilom jednog muškarca, kojeg je zajedno sa osumnjičenima M. K., M. M. i M. P. ubacio u vozilo, da bi ga potom odvezli u nepoznatom pravcu i zatim pustili. Takođe, pretresom stana S. P. pronađena je manja količina kokaina i ručna bomba.

Osumnjičeni S. M., S. P., M. K., M. M. i M. P. su, uz krivične prijave, privedeni Osnovnom javnom tužiocu u Pirotu, nakon čega im je od strane sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Pirotu određen pritvor do 30 dana.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker