Obrazovanje

Veliki uspeh učenica Ekonomske škole iz Pirota u malom fudbalu – Vicešampionke Srbije

U Paraćinu je 10. i 11. maja održano Republičko takmičenje u FUTSAL-u za učenice srednjih škola. Na turniru je učestvovalo 8 najboljih školskih ekipa iz Srbije, pobednica međuokružnih takmičenja. Pored učenica iz Ekonomske škole Pirot, igrale su ekipe iz Sportske Gimnazije iz Beograda, Kruševca, Subotice, Novog Sada, Prištine, Požarevca i Topole. U takmičenju po grupama Ekonomska škola Pirot je zauzela prvo mesto, pobedivši ekipe iz Požarevca i Prištine i odigravši nerešeno sa ekipim Sportske Gimnazije iz Beograda.

“U finalnom susretu protiv ekipe srednje škole iz Subotice, koju čine reprezentativke Srbije, Piroćanke su izgubile 10:4 i zauzele odlično 2. mesto u državi. Iskoristio bih priliku da se pohvalim kako naša Škola ima višegodišnji
kontinuitet u postizanju vrhunskih sportskih rezultata. Beležimo prva republička mesta u muškom i ženskom fudbalu, gimnastici, streljaštvu i značajne rezultate u svim ostalim sportovima” – rekao je, direktor Ekonomske škole, Marjan Ćirić.

smart

Sportski uspesi Ekonomske škole Pirot rezultat su istrajnog i posvećenog rada i učenika i nastavnika. Pored redovnih školskih obaveza, sticanja znanja i veština, Škola nastoji da kod učenika razvija sportsku kulturu i neguje zdravo telo i zdrav duh, dodao je Ćirić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker