Sport

Veliki uspeh pirotskih gimnastičarki: Zlatna medalja za Dunju Gligorijević

U organizaciji Gimnastičkog Saveza jugoistoka Srbije, uz podršku GK “Soko 2011” Pirot, u Hali “Kej” u Pirotu, održano je prvo kolo regiona C programa u ženskoj sportskoj gimnastici. Učestvovalo je 9 klubova iz regiona jugoistoka Srbije. Pirotske gimnstičarke ostvarile su zapažen rezultat, a Dunja Gligorijević okitila se zlatnom medaljom u veoma jakoj konkurenciji.

U konkurenciji pionirki naš klub zauzeo je 3.mesto ekipno od 9 ekipa u sastavu Dunja Gligorijević, Maša Stefanović, Nikolina Kostić, Iva Aleksić i Mitra Vasilov.
Dunja Gligorijević je u konkurenciji 40 gimnastičarki osvojila pojedinačnu zlatnu medalju čime je pokazala svoj izuzetan talenat. Višegodišnji trenažni pristup  doveo je očekivano do prvog mesta . Ovo ujedno i predstavlja najveći  uspeh za naš klub gde smo uspeli da napokon dodjemo do zlatne pojedinačne medalje u ovom najmasovnijem nivou takmičenja gde je konkurencija jako ozbiljna.
U kategoriji kadetkinja naš klub su predstavljale Andjela Mladenović i Petra Panić koje su zauzele 5 i 7.mesto pojedinačno. Vera Pešić zauzela je 8. mesto u konkurenciji omladinki” – rekao je jedan od trenera u GK “Soko 2011”, Stevan Stefanović.

Sledeće nedelje u Kruševcu održava se prvo kolo regiona u muškom C programu.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker