Gradska hronika

Veliki broj taksista radi na crno

Inspektori Inspekcije rada Pirotskog upravnog okruga, tokom kontrola taksi službi u proteklom periodu pronašli su 13 taksista koji su radili na crno, odnosno nisu bili prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje i nisu im uplaćivani odgovarajući porezi i doprinosi, izjavio je za TV Pirot šef Inspekcije rada Pirotskog upravnog okruga Aleksandar Popović.

kontrole inspektora_1_resize

-Veliki broj angažovanih lica koja voze taksi nemaju zaključene ugovore o radu sa poslodavcima, nisu prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje, ima dosta onih koji nisu ni registrovani. Mi smo 13 osoba našli koje nemaju ugovore o radu ili rade na crno. Dvojica nisu imali registrovane radnje. Podneli smo pet prekršajnih prijava, jedan prekršajni nalog, a i kolege iz Saobraćajne inspekcije su imali dosta posla u svom domenu-kazao je Popović i dodao da će se kontrola taksi-službi nastaviti i na dalje.

Osim taksi službi, Inspektori rada Pirotskog upravnog okruga kontrolisali su u proteklom periodu i štamparije, kao i fotokopirnice i druge objekte.

prilog TV Pirot.

foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

3 Comments

  1. Svi dobro znamo da se voze gratis voznje ili daju se vauceri to je opstina zabranila PROBLEM BR 1

    POSTOJI REGISTRACIJA TAXI VOZILA U UDRUZENJIMA SE ZNA KOLIKO POSEDUJU VOZILA SVAKO VOZILO TREBA DA IMA TRI VOZACA PA PRERACUNAJTE KOLIKO JOS IMA RADNIKA NA CRNO 🙂

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker