Kultura

Večeras na Maloj sceni gostuje najpoznatiji srpski glumac u Holivudu – Jack Dimich

Poznati holivudski glumac Željko Dimić (Jack Dimich) gostovaće u Pirotu 4. avgusta. Dimić će izvesti monodramu Josipa Pejakovića “Oj živote” na Letnjoj pozornici.

Kako se navodi u saopštenju produkcijskog tima poznatog glumca koje je dostavljeno Pirotskim vestima, monodrama „Oj, živote!”, koju je adaptirao, režirao i u kojoj igra američki glumac srpskog porekla Željko Dimić (Jack Dimich), biće izvedena u četvrtak, 4. avgusta od 21h na Letnjoj pozornici u Pirotu.

jack dimich
Jack Dimich – foto Aleksandar Ćirić

Nastala prema tekstu Josipa Pejakovića, ovo je priča o čoveku koji dobrovoljno odlazi na odsluženje zatvorske kazne u Foču umesto svog mlađeg brata, počinioca ubistva s predumišljajem. Protagonista ove monodrame na komediografski način govori svoju muku i veoma emotivno iznova proživljava sve što mu se tokom odsluženja kazne dogodilo, a prepoznatljivim bosanskim dijalektom Jack Dimich govori kroz glavni lik, ali i kroz sve likove sa kojima se njegov protagonista susreće. Mešavina humora i tuge publiku navodi da se sa njegovom pričom poistovećuje i sa njom saoseća. Predstava je do sada igrana u Los Anđelesu, Čikagu,
Njujorku, Bosanskoj Dubici, Beogradu… Jack Dimich diplomirao je glumu na čuvenom Lee Strasberg Institutu u Njujorku, u klasi Majkla Margote. Poznat je po zapaženim ulogama u serijama: LAW&ORDER, CSI, BURN NOTICE, CASTLE, THE BLACKLIST, ELEMENTARY, SLEEPER CELL, HAWAII FIVE-O, MADAM SECRETARY, LILYHAMMER, LIMITLESS, BRAINDEAD, STARTUP, BLUE BLOODS, WELCOME TO
BROOKLYN i UNDERCOVERS. Na našim prostorima igrao je epizodne uloge u filmovima: TURNEJA Gorana
Markovića, TRAVELATOR Dušana Milića, SRPSKI OŽILJCI Vladimira Rajčića, VOLJA SINOVLJEVA
Nemanje Ćeranića i NEKE DRUGE PRIČE Ane Marije Rossi. Igrao je i u prvoj sezoni humorističke serije KONAK KOD HILMIJE – oficira američke mornarice Pukovnika Forda, zatim u serijama DRŽAVNI SLUŽBENIK Predraga Gage Antonijevića, a nedavno i kardinala Randazza, na italijanskom jeziku, u domaćem filmu KLJUČ Marka Šopića u kome mu je poverena uloga glavnog negativca. 2013. godine igrao je naslovnu ulogu Nikole Tesle u predstavi TESLA engleske autorke Sheri Graubert na Off Brodway-u u Njujorku u režiji beogradske rediteljke Sanje Beštić. Film Željka Mirkovića TESLIN NAROD, igrano-dokumentarna drama u srpsko-američkoj produkciji, u kome ponovo tumači lik Nikole Tesle, kvalifikovao se za Oskara za dugometražni dokumentarni film 2019. godine i time zvanično postao kandidat za Oskara 2020. Jack Dimich do sada je igrao uloge na maternjem srpskohrvatskom, ruskom, italijanskom, češkom i engleskom jeziku, a iza njega je preko 85 uloga na filmu, televiziji i u pozorištu.

Živi na relaciji Njujork – Beograd.

Pogledajte i OVO:

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker