Ljudi velikog srca

Večeras maturanti Gimnazije defiluju, nastavljaju humanu misiju koja je oduševla celu naciju

Večeras u 19h ispred Doma kulture održaće se okupljanje maturanata Gimnazije,  nakon čega će prodefilovati gradom do’’Bianca event centra’’ gde će nastaviti proslavu svoje maturske večeri.

Ova generacija maturanata je samo nastavila humanu misiju svojih drugova koji su pre četiri godine prvi pokrenuli ovu akciju pomoći bolesnoj deci u našem gradu. To je bila generacija za ponos predvođena Urošem Mijalkovićem koji se i ove godine sa drugovima opet odazvao ovoj akciji i pružio nam podršku.

maturanti

Novac u okviru akcije pirotskih maturanata ’’Budi i ti nečiji heroj’’, od strane maturanata Gimnazije u iznosu od 289.300 dinara, dobili su: 86.500 dinara Dušan Kartaljević, koji boluje od mišićne distrofije, 109.000 dinara Mateja Lazarević koji boluje od hepatitisa B, epilepsije i imao je 7 komplikovanih operacija na crevima i 93.800 dinara Mila Panić koja boluje od teškog oblika kancera u stomaku.

Ova deca su organizovala i jedno iznenađenje za Dušana Kartaljevića i doveli jutjubera Muđu, koji je njegov veliki idol i iznenadili Duleta njegovom posetom i pritom su mu odneli i prigodne poklone.

Veliku zahvalnost dugujemo svim sponzorima koji su se rado odazvali ovoj akciji i pomogli nam oko nabavke i štampanja majci za maturante Gimnazije, a to su JP ,,Vodovod’’, pekara Jerma,  poslastičara Rekord, Odeon, Zlatko Jovanović, Slobodna zona Pirot. Hvala puno ljudima bez kojih ove majce ne bi izgledale tako, štampariji ,,Nessk’’ koja je odradila najteži deo posla. Marmil je novca koji je namenio za štampanje majci za Gimnaziju uplatio na račun za lečenje malog  Radeta Durmiševića.

Na početku ove naše akcije ideja nam je bila da pozovemo i naredne generacije maturanata iz našeg grada ali i cele Srbijeda se priključe ovoj akciji i da zajedno spašavamo što više mladih života, jer su deca naša budućnost. U toj nameri mislimo da smo uspeli i hvala svim medijima koji su nam pomogli u tome. Dobili smo i priznanje ministarstva prosveta i ministra šarčevića i to nas posebno raduje što smo uspeli da se za našu humanost čuje van našeg grada.

Da pobedi život!

Srdačan pozdrav od maturanata Gimnazije i udruženja   Dobra vila,

Ivana Kostić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker