BabušnicaGradska hronika

Vatrogasci i lekari evakuisali iz zavejane Rakite bračni par – oboleo od korone

Vatrogasci, policija, lekari četiri dana spasavaju ugrožene po zavejanim babušničkim planinskim selima

Štab za vanredne situacije opštine Babušnica, Vatrogasno spasilačke jedinice i lekari Doma zdravlja u Babušnici u protekla četiri dana imali su četiri akcije pomoći zdravstveno ugroženim osobama u nezapamćenim smetovima koji su pogodili babušnički kraj, posebno planinska sela. Juče je iz zavejanog sela Rakita, tačnije iz jednog od zaseoka, evakuisan bračni par oboleo od korone, kako bi im se pružila adekvatna medicinska pomoć.

Juče je organizovana akcija za pomoć bračnom paru, zaraženom korona virusom u mahali u selu Rakita, kojoj je jako teško prići, zbog velikih snežnih nanosa.

-Ujedinjenim snagama Štab za vanredne situacije, Vatrogasna služba spasavanja i medicinsko osoblje Doma zdravlja u Babušnici, danas su sproveli četvrtu po redu akciju pomoći zdravstveno ugroženim licima u selima, koja su obilnim snežnim padavinama skoro odsečena od glavnih saobraćajnica. Prva akcija sprovedena je u selu Vrelo, kako bi baku, koja živi sama, dovezli do Doma zdravlja u Babušnici, u mahalu udaljenu oko dva kilometra od centra sela Crvena Jabuka, probili su se pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Vatrogasne službe spasavanja, kako bi obišli starijeg muškarca sa kojim je porodica izgubila kontakt, zbog nestanka električne energije. Treća akcija za pomoć sprovedena je u selu Našuškovica, sinoć u kasnim večernjim satima, odakle je stariji čovek prebačen u Opštu bolnicu Pirot. Štab za vanredne situacije opštine Babušnica, zahvaljuje na nesebičnoj pomoći, pre svega mašinistima, koji su danonoćno u toku proteklih sedam dana radili na raščišćavanju snega sa puteva ka selima i mahalskih puteva, kako bi omogućili prolaz interventnim ekipama za pomoć. Veliku zahvalnost pripadnicima Vatrogasne službe spasavanja, Ministarstva unutrašnjih poslova i medicinskim radnicima Doma zdravlja u Babušnici-kažu u opštini Babušnica, tačnije tamošnjem Štabu za vanredne situacije.

foto Štab za vanredne situacije opštine Babušnica

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker