Gradska hronika

VANREDNA SITUACIJA na teritoriji opštine Babušnica zbog nezapamćenih padavina snega

Štab za vanredne situacije opštine Babušnica doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji ove opštine zbog nezapamćenih snežnih padavina, a u cilju sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja u najugroženijim područjima. 

sneg berduj babusnica

Nezapamćene količine snega pale su u protekla tri dana prouzrokovale su probleme u snabdevanju zabačenih planinskih sela električnom energijom, putevi su u pojedinim selima neprohodni, a debljina snežnog pokrivača ponegde viša je od 1.5 metara.

Kako saopštavaju iz JKP „Komunalac“ Babušnica, zaduženog za zimsko održavanje puteva, prioritet u čišćenju snega imaju putni pravci ka selima bez struje kako bi ekipe babušničke elektrodistribucije mogle da otklone kvarove, prenosi Info servis Doma kulture Babušnice.
Iz Komunalca obaveštavaju da će danas sa četri angažovane mašine čistiti sneg na putnim pravcima od Berduja do Crvene Jabuke, kao i od Bogdanovca prema Štrbovcu, Ostatovici i Zavidincu, a počeće sa čišćenjem putnih pravaca Grnčar- Vrelo, Grnčar-Dol-Brestov Dol i Preseka-Našuškovica-Jasenov Del. Dodatni problem na terenu stvaraju nove padavine, ali iz Komunalca očekuju da uspostave prohodnost puteva kako bi se stabilizovalo snabdevanje strujom.
Takođe obaveštavaju da prijave o stanju na putevima građani mogu da izvrše JKP „Komunalac“ putem telefona 010/385-371.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker