Lokalna samouprava

Vasić: Zadovoljan sam dinamikom izvođenja radova na otvorenom plivačkom bazenu

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da je zadovoljan dinamikom izvođenja radova na otvorenom plivačkom bazenu u Pirotu.

-Moram da podsetim da smo postavili vrlo ambiciozne rokove – da 1. avgusta imamo probno kupanje. Želim da se zahvalim svim učesnicima uprojektu, počev od projektanata, nadzora, izvođačima radova, svima koji učestvuju. Ovde ima 20.000 metara kvadratnih i bukvalno na svakom metru se radi. Zadovoljan sam i lično jer sam učestvovao u promeni izgleda čitavog ovog prostora uključujući i zatvoreni bazen, sve ove zgrade, infrastrukturu, tako da sam zadovoljan kako se razvija naselje Senjak-kazao je gradonačelnik Vasić za TV Pirot.

Vrednost radova na izgradnji bazena je 420 miliona dinara. 

-Cene materijala zbog kovida, Ukrajine, logistike su drastično povećana. Ja sam razgovarao sa izvođačima radova i za sad smo u nekim granicama koje možemo da pratimo, sve situacije koje dođu kod nas mi plaćamo, trogodišnje je finansiranje, oko sto miliona smo platili, za ovu godinu imamo negde oko 140 miliona bez PDV-a i ostaće da to isplatimo u narednoj godini. Milsim da smo za ovakav kompleks na 20.000 kvadrata sa možda najvećim vodenim ogledalom u Srbiji ovakvog tipa hrabro ušli u finansiranje i realizaciju projekta, bez problema ćemo isplatiti ceo projekat naredne godine-kazao je Vasić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker