Lokalna samouprava

Vasić: Sa 60 miliona dinara dobijenih od Vlade Srbije iz tekuće rezerve, saniraćemo put ka Toplom dolu i rekonstruisati deo centralnog gradskog trga

Vlada Srbije je Gradu Pirotu iz tekuće rezerve odobrila 60 miliona dinara, a ovaj novac će, kako je izjavio gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić u emisiji Oni kažu, na TV Pirot, biti iskorišćen za realizaciju dve veoma važne investicije. 

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić

-Ovog meseca Vlada Srbije je Pirotu na predlog predsednika Aleksandra Vučića, iz tekuće rezerve odobrila 60 miliona dinara. Mnoge lokalne samouprave će novac koji su dobile iskoristiti, na osnovu informacija koje imamo, za povraćaj dugova, plaćanje grejana i druge namene, a mi ćemo taj novac tokom naredne godine iskoristiti za realizaciju dve veoma važne investicije. Reč je o revitalizaciji puta ka selu Topli Do na Staroj planini, za šta je projekat već urađen ove godine. Reč je o veoma teškoj deonici koja mora da se sanira, a vrednost radova je oko 25 do 30 miliona dinara, koliko je potrebno za kompleksnu sanaciju klizišta. Drugu polovinu novca ćemo, ukoliko odbornici naravno usvoje te predloge februara meseca kada radimo planirani rebalans budžeta, iskoristiti za rekonstrukciju centralnog gradskog trga, i to u delu od Banke Intese, pored Doma vojske i poslastičarnice Rekord, do restorana Euforija. Od tih para, koje smo od republike dobili nenajavljeno, uradićemo dva velika projekta koji su potrebna gradu. Naravno, pregovaraćemo sa ministarstvima o finansiraju izgradnje kompostane, izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a mi ćemo iz gradskog budžeta početi realizaciju projekta izgradnje otvorenog plivačkog kompleksa i mnoge druge projekte u gradu i selima-kazao je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker