Lokalna samouprava

Vasić razgovarao danas u Vladi Srbije sa premijerkom Brnabić o važnim temama – otvaranju FON-a, povratku vojske u Pirot i nastavku rekonstrukcije Doma vojske

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je u Beogradu u Vladi Srbije imao veoma važan sastanak sa premijerkom Srbije Anom Brnabić. Kako je Pirotskim vestima izjavio gradonačelnik Vasić, teme su, kako smo i najavili juče, bile povratak vojske u Pirot, otvaranje FON-a u Pirotu ali i vrlo važna tema koja se tiče infrastrukture, a to je nastavak rekonstrukcije Doma vojske, tačnije rekonstrukcija sale Doma vojske. Ova investicija nije bila predviđena prvobitnim projektom, čjia realizacija je uveliko u toku. Sastanku je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Miloš Colić.

-Imali smo konstruktivan i dobar sastanak i razgovor na tri bitne teme. Najvažnija tema je osnivanje FON-a u Pirotu. Nismo doneli nikakve konkretne zaključke, ali je premijerka pažljivo saslušala naše argumente i verujem da će to ići u dobrom pravcu. Druga tema je povratak vojske u Pirot. Premijerka Brnabić će o tome razgovarati sa ministrom vojnim, a imaću i ja sastanak sa njim u narednom periodu na tu temu. Treća stvar, ali ne i najmanje važna, je nastavak rekonstrukcije Doma vojske, odnosno nadogradnja i rekonstrukcija sale Doma vojske, koja prvobitno nije ušla u projekat rekonstrukcije Doma vojske. Nadam se da ćemo tu naći sredstva jer nedostaje preko 100 miliona dinara pa se nadamo da ćemo zajedno sa Ministarstvom kulture i taj projekat realizovati-kazao je Vasić za Pirotske vesti.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker