Lokalna samouprava

Vasić sutra sa premijerkom Brnabić o otvaranju FON-a u Pirotu, povratku vojske u Pirot

Nakon rukovodstva FON-a u Beogradu i ministrom prosvete Brankom Ružićem, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić sutra će o ovoj, ali i drugim važnim temama razgovarati sa premijerkom Anom Brnabić u Vladi Srbije.

-Biće i drugih tema poput nadogradnje Doma vojske, povratak vojske u Pirot i o drugim investicijama u Pirotu, ali je otvaranje FON-a u Pirotu možda i najvažnija tema o kojoj ću sutra razgovarati sa premijerkom Brnabić. Vasić je u izjavi za TV Pirot naveo da bi otvaranje FON-a u Pirotu dalo krila daljem razvoju IT industrije u Pirotu.

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

-Mi smo pre nekoliko godina pokrenuli priču oko razvoja IT sektora u Pirotu, otvoren je Startap centar, IT trening centar, kovorking prostor, uključili smo IT profesionalce, konsultovali ih šta im je neophodno za dalji razvoj, u okviru rekonstrukcije Doma vojske odvojićemo prostor od oko 800 kvadrata za IT kompanije. U okviru Pedagoške škole otvorili smo smer Poslovno-informacioni sistemi, uključila se i privreda, ali ako želimo da sve to podignemo za jedan stepen više, onda nam je otvaranje FON-a neophodno, a to je važno i za Niški univerzitet-kazao je Vasić i dodao da Grad već godinama daje stipendije studentima deficitarnih zanimanja, među kojima su i studenti FON-a matematike, elektrotehnike, farmaceutima i medicinskim radnicima.

-Ove godine smo podigli stipendiju sa 9.000 na 12.000 dinara i ona je ponovo malo već od republičke stipendije i uvek će tako biti-naveo je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker