Lokalna samouprava

Vasić: Otvoreni bazen je veliko gradilište

Prvobitna namera bila je da uradimo video zapis, ili video vest o radovima na Otvorenom plivačkom kompleksu, jer je našu pažnju privukla brojna, do sada u Pirotu neviđena, mehanizacija na jednom mestu. Da je slika, zaista, neverovatna svedoči podatak da se beton dovozi iz Niša i građevinskih baza iz Pirota sa 25 kamiona miksera, a 3 pumpe izručuju beton na impozantnu čeličnu armaturu dna bazena. Upravo je to razlog što je i, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, sa svojim saradnicima, bez pozivanja medija, došao da obiđe i pogleda betoniranje dna bazena, radove koje treba uraditi u jednom danu, bez prekida. Iskoristili smo priliku i zamolili gradonačelnika Vasića za kraću izjavu. On kaže da je, upravo, povod njegovog dolaska to što se danas izvode impozantni, nesvakidašnji, radovi, najvažniji od svih na ovom objektu.

Pripremni radovi su trajali nekoliko dana, a rano izjutra počelo je betoniranje koje mora da se završi do večernjih sati. Pre dvadesetak dana položen je kamen temeljac i do sada je mnogo urađeno, kaže Vasić. Urađena je osnovna ploča, hidroizolacija, postavljena armatura i počelo je “izlivanje” betonske ploče dna bazena.

“Branislav Kostić, kao nadzornik radova, rekao mi je, a raspitivao se i kod svojih starijih kolega, ne pamti se da je ovolika količina betona u jednom danu ugrađena u Pirotu. Oko hiljadu metara kubnih betona, to su dve i po hiljade tona betona. Kao što vidite angažovana je velika mehanizacija, tri pumpe, 25 miksera, dve ili tri betonske baze, dovozi se beton iz Pirota i iz Niša da bi se sve završilo u jednom danu i, zaista možemo da budemo zadovoljni dinamikom” – kaže Vasić.

Gradonačelnik Vasić smatra da je današnji dan poseban, jer je ovo najvažnija faza u izgradnji objekta, s obzirom da se u jednom danu ugrađuje velika količina betona koja mora da bude kompaktna.

“Imali smo priliku da vidimo radove i u drugom delu gde će biti fitnes park sa mnogim sadržajima. I to dobro ide, nije zapostavljeno gradilište. Ako vremenski uslovi posluže, ako izvođač radova bude u ovoj dinamici onda ćemo, zaista, ostvariti ambiciozan rok, a mi ćemo gledati da sve to propratimo i sa naše logističke strane kako treba, da se već sledeće godine u ovo vreme, ili malo pre, kupamo u bazenu. Uglavnom, bitno je da radovi idu dobro, ovo je pravo gradilište, milina da se pogleda” – izjavio je Vasić.

Vasić je rekao da nije najavio svoj dolazak na gradilište, jer, obično, prilikom obilaska radovi se pojačaju. Ovde se svakodnevno radi punom parom, što prolaznici mogu videti. Na celom gradilišnom kompleksu izvode se planirani radovi. Pored velikog bazena radi se mali bazen za decu, fitnes park, staze, mašinski deo gde će biti postrojenje za filtriranje vode i svlačionice, jednostavno celo gradilište je “napadnuto”.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker