Lokalna samouprava

Vasić na Skupštini Stalne konferencije gradova i opština: Pirot je uvek bio okrenut ka investitorima

Danas, 24. novembra 2016. godine u beogradskom „Sava centru” održana je 44. skupština Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).skgo7v

Shodno tradiciji, osim najviših predstavnika gradova i opština, na zasedanju Skupštine SKGO učestvovali su i drugi domaći visoki zvaničnici, predstavnici Vlade Srbije i resornih ministarstava, republički poslanici, predstavnici diplomatskog kora, vladinih i nevladinih organizacija i institucija, međunarodnih donatorskih organizacija, kao i asocijacija lokalnih vlasti iz drugih zemalja sa kojima SKGO ima uspostavljenu saradnju.

img_0981_resize

Najveće godišnje okupljanje gradonačelnika i predsednika opština i ovoga puta bilo je prilika da se tokom jednog dana razmotre najvažnije teme u oblasti lokalne samouprave – Program ekonomskih reformi za period 2017-2019. godine, uslovi za privlačenje investicija i unapređenje lokalnog ekonomskog razvoja, kao i nova zakonska rešenja o lokalnoj samoupravi. Konstruktivan dijalog učesnika Skupštine doprineo je definisanju pravaca i prioriteta delovanja SKGO u narednom periodu.

skgo3v

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, inače član Predsedništva SKGO, učestvovao je kao jedan od govornika na panel diskusiji „Lokalna samouprava, privlačenje investicija i podrška privredi“ i obratio se prisutnima izlaganjem na temu „Potrebe opština i gradova u privlačenju investicija“. Na ovom panelu takođe su svoja izlaganja predstavili i Željko Sertić, v.d. direktora Razvojne agencije Srbije i Jovan Miljković, ekspert.

Vasić je u izjavio RTS-u kazao je da je Pirot uvek bio i biće okrenut investitorima.

-Mi kao grad smo do sada bili okrenuti ka investitorima, tako će biti i u buduće. Želimo da investitori imaju što je moguće manje naknade-kazao je Vasić.

img_0969_resize

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker