Lokalna samouprava

Vasić na 50. Skupštini Stalne konferencije gradova i opština Srbije (SKGO)

Tema veoma važnog skupa je značaj udruživanja gradova i opština u razvijanju lokalnih samouprava

U hotelu “Metropol Palas” u Beogradu, u toku je 50. Skupština Stalne konferencije gradova i opština kojoj prisustvuje i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić. Skup je otvorio predsednik SKGO, gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, u ime grada domaćina obratio se gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, a u uvodnik obraćanjima, velikom broju zvaničnika obratio se Emanuele Žiofre, šef Delegacije EU u Srbiji, ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šnid, Pjer Košar, ambasador Francuske i ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović.

Kako je gradonačelnik Vasić izjavio Pirotskim vestima, današnji skup je posebno značajan o čemu svedoči i veliki broj istaknutih zvaničnika, ambasadora, koji prisustvuju jubilarnoj 50. Skupštini ovog tela.

-SKGO je mesto susreta, mesto razmene iskustava i mesto gde predstavnici gradova – članica, imaju priliku da kroz direktne razgovore sa predstavnicima brojnih ministarstava, iniciraju ili reše mnoge probleme na lokalu, ali i unaprede rad lokalnih samouprava, u krajnjoj instanci sve to za rezultat ima i povećanje kvaliteta života u lokalnim samoupravama. SKGO je telo koje je iniciralo unapređenje mnogih zakonskih regulativa koje se tiču funkcionisanja lokalne samouprave, zbog čega Grad Pirot nastoji da da maksimalni doprinos u radu SKGO dugi niz godina unazad-kazao je Vasić za Pirotske vesti.

Vasić je inače u više navrata bio član Predsedništva SKGO, bio je i predsednik Odbora za finansije SKGO i bio na drugim značajnim funkcijama u ovoj organizaciji.

Već u petak, Pirot će posetiti i generalni sekretar SKGO Nikola Tarbuk gde će se zvanično sastati sa gradonačelnikom Vasićem.

SKGO je osnovana daleke 1953. godine, kao asocijacija jugoslovenskih gradova. Ubrzo je postala član Međunarodnog saveza gradova (IULA). 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker