Lokalna samouprava

Vasić: Jutros počelo pretakanje amonijaka iz cisterne broj 13, sledi podizanje preostale tri cisterne specijalnom dizalicom

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je izjavio da je jutros počelo pretakanje amonijaka iz cisterne broj 13, a u narednih par dana se očekuje i da specijalna dizalica iz Bugarske podigne i preostale tri cisterne na prugu, i da se za dva do tri dana konačno ukine i vanredna situacija u Pirotu.

Vasić je konstatovao da saobraćaj na autoputu nije u prekidu, odvija se uobičajeno, a jedino je trenutno u prekidu lokalni put ka Sopotu i Temskoj, kako bi se akcija podizanja cisterni i pretakanja amonijaka odvijala nesmetano. Takođe, postavljeno je više krugova obezbeđenja, vatrogasaca, policije, tu je i Hitna pomoć, kako bi cela akcija protekla u najboljem redu.

-Trebalo nam je nekoliko dana samo da se pripremi teren za realizaciju akcije, trebalo je izgraditi pristupni put jer je reč o veoma nezgodnom terenu. Na terenu je i ekipa iz Bugarskih železnica, kao i ekipa takođe iz Bugarske koja specijalnom dizalicom koja je u stanju da podigne teret od 250 tona, treba da podigne preostale cisterne-kazao je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker