Lokalna samouprava

Vasić: Ispunjavamo još jedno obećanje građanima – završava se uređenje parkinga u Ulici Branka Radičevića

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, sa svojim saradnicima obišao je asfaltiranje parking prostora u Ulici Branka Radičevića koje bi danas trebalo da bude završeno. Na ovom prostoru grad će dobiti još 75 parking mesta, a cela površina, na kojoj se već nalazi nova javna rasveta, biće oplemenjena zelenilom i klupama za odmor. Gradonačelnik Vasić kaže da je višestruko zadovoljan zbog toga što su radovi na ovom gradilištu u završnoj fazi, s obzirom da je i to bilo jedno od datih obećanja građanima koje sada ispunjava. Vrednost radova je oko 15 miliona dinara pez PDV-a.

“Pre izbora smo rekli da ćemo urediti ovaj prostor, a ako se prisetimo kako je ovo izgledalo, to je bilo jedno ruglo. Ovo jeste gradsko zemljište, a imali smo dosta problema sa stanarima, imali smo neke sudske sporove. Zbog toga smo i kasnili sa radovima, jer smo čekali sudske odluke. Sve odluke suda, i na višim i nižim instancama, su u korist grada Pirota. Koristimo povoljno vreme da ovaj posao završimo. Uradiće se i parterni deo pored zgrada, biće tu i zelenila, ograda prema OŠ “Vuk Karadžić” se radi u radionicama i biće postavljena kasnije. Imali smo jedno ruglo u centru grada, a sada imamo kvalitetan prostor za parkiranje, najviše zbog stanara ovih zgrada”- rekao je Vasić.

O načinu korišćenja parkinga odluka će biti doneta naknadno. U popodnevnim časovima najviše bi trebalo da je u funkciji stanara zgrada, ali reč je o gradskom zemljištu koje se privodi odgovarajućoj nameni.

Vasić je podsetio da je urađen novi parking ovog leta u Ulici Save Kovačevića, uradiće se kod Solitera gde će se izvaditi stara cisterna za mazut, rešava se pitanje parkinga preko puta Benznske pumpe Lukoil, gde se trenutno izvode arheološki radovi, tako da se permanentno rešava, pored ostalog, i pitanje parking prostora u gradu.

Foto: Aleksa Cakić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de