Lokalna samouprava

Vasić: Budžet za 2023. godinu razvojni bez zanemarivanja ostalih potreba grada

Odbornici Skupštine grada Pirota usvojili su Odluku o realizaciji budžeta za period od 1. januara do 30. septembra ove godine. Realizacija budžeta je predviđena planom i programom Skupštine grada, ali s obzirom da je kraj novembra, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić osvrnuo se na celokupan period i kaže da je realizacija više nego dobra.

Gradonačelnik Vasić kaže da će od 15. do 20. decembra biti usvojen budžet za 2023. godinu, a uslediće još jedan rebalans za ovu godinu.

“Sve ono što nije iskorišćeno, a što smo dali budžetskim korisnicima, biće prenamenjeno za druge stvari i po nekim prvim nacrtima imaćemo još nekih 30 miliona dinara “viška” prihoda da opredelimo za te rashode. Najveći deo tih sredstava biće u cilju isplate za radove na otvorenom kupalištu. Grad Pirot duguje izvođaču oko stotinu miliona dinara, mi ćemo ovim rebalansom još 60 miliona izdvojiti za isplatu radova i ući ćemo u 2023. godinu bez dugova što se tiče izvođača radova, a bilo je planirano da tokom cele 2023. godine obavljamo plaćanja u skladu sa javnom nabavkom. Budžet za 2023. godinu biće namenjen razvojnim projektima, bez zanemarivanja ostalih potreba grada” – rekao je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker