Sport

Užitak za ljubitelje tenisa – Turnir profesionalnih igrača “PIROT OPEN 2021”

Prvi profesionalni teniseri iz nekoliko zemalja stigli su u Pirot i tokom prepodneva održali svoje prve trennge pred nastupajući turnir. Naime, prvi put u Pirotu održaće se profesionalni teniski turnir za muškarce , “PIROT OPEN 2021”, koji organizuje Teniska akademija “Todorović” Pirot, uz podršku grada Pirota i Sportskog centra. Danas je prijavljivanje igrača za kvalifikacioni žreb, sutra je prvo kolo kvalifikacija, a u utorak 21. septembra počinje glavni turnir iz ITF kalendara i trajaće do 26. septembra. ITF fjučers turniri se boduju za ATP listu, a nagradni font ovog turnira je 15.000 dolara.

Teniska akademija “Todorović” vrlo ozbiljno je pristupila organizaciji turnira i zadobila poverenje Teniskog saveza Srbije. Kako nam je rekao, direktor Turnira, Željko Todorović, pravila Teniskog saveza Srbije su rigorozna i svi zadati uslovi moraju se ispoštovati.

“Turnir smo dočekali spremni, i evo već danas, u subotu 18. septembra, su prijave igrača. Neki od igrača su stigli i na treningu su, a žrebanje će se obaviti posle upisa igrača u prisustvu glavnog supervizora koji će i odrediti početak sutrašnjih kvalifikacionih mečeva. U kvalifikacijama bi trebalo da bude 48 takmičara, a u glavnom delu turnira žreb je na 32 igrača. Učešće su najavili takmičari iz preko dvadeset zemalja, a već su stigli Slovenci, imamo Švajcarca, srpski teniseri su tu, očekujemo dolazak Čeha, Belorusa, imamo jednog Japanca u žrebu. Inače, moram da kažem da se sve boduje za ATP listu, listu profesionalnih igrača. Nagradni fond je 15.000 dolara, deo novca je obezbedio Teniski savez Srbije, Akademija “Todorović” iz sopstvenih sredstava i sponzori”- izjavio je Todorović.

Trenutni vremenski uslovi, bez obzira na kišu koja je pala, su veoma dobri. Ukoliko dođe do jačih padavina tereni neće biti pokrivani, ali je sve spremno za njihovu adaptaciju i održavanje kako bi se obezbedili regularni uslovi za odigravanje mečeva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker