Lokalna samouprava

Uvodi se primarna selekcija otpada. Građanima će biti podeljeno 10.000 kanti za smeće a biće postavljeno i 200 novih kontejnera

JP Komunalac obeležilo je juče 59 godina postojanja i rada, a po rečima direktora ovog preduzeća Bobana Tolića, u toku prošle godine ostvaren je dobit od 6.5 miliona dinara. Ova godina je posebno važna za ovo javno preduzeće i zbog činjenice da se na jesen očekuje početak realizacije izuzetno važnog projekta primarne selekcije otpada, kazao je direktor Boban Tolić.

boban tolic

-Imali smo puno investicija, veliku sadnju drvorednih stanica, kupovali smo kontejnere, mehanizaciju, mobilijare. Problem sa kojim se susrećemo dugi niz godina unazad je manjak radne snage, imamo 148 radnika u stalnom radnom odnosu. To nije dovoljno ali zbog zabrane zapošljavanja nismo u mogućnosti da uposlimo dovoljan broj radnika. Ove godine ćemo posle dugog niza godina smoći snage, a stvorile su se i zakonske mogućnosti za to, da povećamo zarade za od 10.000 do 12.000 dinara u zavisnosti od radnog staža i drugih faktora. To jeste izdataka od oko 35 miliona dinara. U septembru ili oktobru bi trebalo da se krene sa sekundarnom separacijom otpada. U Pirot će se u primarnu separaciju uložiti oko milion evra. Donator je Vlada Švedske, u iznosu od oko 900.000 evra, dok će ostatak obebediti lokalna samuprava i naše preduzeće iz sopstvenih prihoda. Namera je da se smeće razvrstana na samom mestu nastanka, u našim domovima. Podelićemo 10.000 kanti, biće postavljeno još 200 novih kontejnera u zgradama koji će biti za suvi otpad, dobićemo tri ili četiri nova vozila-kazao je Tolić i dodao da će za realizaciju ovog važnog projekta biti upošljeno još deset radnika.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker