Gradska hronika

Uspešno završena obuka za službenike obezbeđenja, 11 polaznika dobilo zaposlenje

Posle obuke za službenike obezbeđenja, na prigodnoj ceremoniji održanoj u Pirotu, 15 učesnika dobilo je sertifikate za uspešno završenu obuku, dok je 11 polaznika dobilo i ugovore o radnom angažovanju. Armada Security je drugi put uspešno organizovala obuku za nezaposlene Rome i Romkinje i druge pripadnike marginalizovanih grupa za radnike i radnice obezbeđenja objekata, imovine, lica i javnih manifestacija.

Obuke su organizovane kroz program Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih
marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji realizuje Deutsche Gesellschaft für Internationale
Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, a uz podršku GFA GmbH konsultantske kuće. Cilj programa obuka je pružanje podrške inkluziji, ekonomskom osnaživanju i osposobljavanju za rad osoba iz posebno ranjivih grupa, kao i povećanje njihovih šansi na tržištu rada i smanjivanje dugoročne nezaposlenosti.

Na svečanoj ceremoniji dodele sertifikata prisutnima su se obratrili Miodrag Shrestha, predstavnik GFA i Mladen Križan stručnjak projekta, predstavnik Armada Security. Na samoj ceremoniji i polaznici obuke su izrazili neskriveno zadovoljstvo prilikom da steknu veštine tražene na tržištu rada, a još više konkretnom prilikom za zaposlenje.

„Prema relevantnim procenama o potrebama za službenicima obezbeđenja u obavezno obezbeđenim objektima na teritoriji Pirotskog okruga potrebno je još oko 1.000 radnika. Jedan mali deo, ali značajan broj ovih deficitarnih kadrova je obezbeđen finansiranjem obuke za službenike obezbeđenja kroz program “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa”, uz podršku GFA konsultantske kuće. Drago nam je da su svi kandidati uspešno završili obuku, a posebno nam je drago da će 11 kandidata odmah biti i radno angažovano“ – rekao je Miodrag Shrestha.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker