Kultura

“Uspavana lepotica i maskirani princ” osvojili najmlađu pozorišnu publiku u Pirotu

Beogradsko Pozorište “Kofer teatar” priredilo je još jedno veoma zanimljivo veče pirotskoj deci na otvorenoj sceni u parku Tvrđave “Kale” odigravši predstavu “Uspavana lepotica i maskirani princ”. Priča sa malo drugačijim likovima prilagođena najmlađoj pozorišnoj publici. Likove su tumačili Ana Pavlović kao Grdana, Aleksandra Rukavina kao kraljica i uspavana lepotica, i Nikola Simić kao kralj i maskirani princ.

Pozorište “Kofer teatar” postoji od 2007. godine. Počelo je kao grupa animatora sastavljena od profesionalnih i amaterskih glumaca. Vremenom “Kofer teatar” prerasta u pravo putujuće Pozorište koje se bavi mnogo ozbiljnijim temama za decu. Uostalom, nije lako igrati za decu kaže, glumica, Ana Pavlović.

“Deca su najzahtevnija publika, oni su najbolji kritičari, oni osete kada neko ne voli to što radi, a nagrade velikim aplauzom onoga ko voli, tako da mi uvek imamo jednu pozitivnu tremu. Odrasli umeju da kažu da je bilo super i kad nije, a kod dece to nije tako. Ona su iskrena i nema foliranja i laži, zato se uvek radujemo njihovim aplauzima. Uspevamo da održimo njihovu pažnju tokom cele predstava zato što su naše predstave interaktivne i deca su aktivni učesnici predstave svojim komentarima, predlozima, navijanjem i slično”- rekla je Pavlovićeva.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker