Lokalna samouprava

Uskoro počinju radovi na uređenju putne infrastrukture u gradu i selima za koje je izdvojeno rekordnih 105 miliona ddinara

JP za planiranje i uredjenje gradjevinskog zemljišta trenutno realizuje tri investicije na uređenju putne infrastrukture  u gradu i prigradskim naseljima kao i uređenje Doma kluture u naselju Gnjilan. Uskoro će početi radovi na uređenju nekategorisanih puteva u vrednosti od 9 miliona dinara a privodi se kraju i procedura za početak radova na redovnom održavanju puteva u gradu i selima za koje je  ove godine izdvojen rekordni iznos od 105 miliona dinara od strane Gradske uprave.

Radovi na asfaltiranju na poligonu privode se kraju, kaže, direktor  JP za planiranje i uredjenje gradjevinskog zemljišta,  Slaviša Svilarov i podseća da je bilo tehničkih problema sa pojedinim mašinama ali da je to prevaziđeno.

U toku su i radovi na  asfaltiranju trotoara u selu Izvor u dužini od  540 metara.  Asfaltiranje trotoara bi trebalo da bude završeno u toku dana a u četvrtak počinje asfaltiranje kolovoza na glavnoj ulici u Izvoru..

Radovi na asfaltiranju trotoara u ulici Gradašniči put počeli su pre nedelju dana. Uređuju  se trotoari celom dužinom Gradašničke ulice u dužini od 1.500 metara. Trenutno se skida postojeća betonska podloga i postavljaju se.

Svilarov je podsetio i na radove koji se odvijaju na uređenju Doma kulture u selu Gnjilan gde je zamenjena stolarija, radi se  fasada a uskoro će početi i sanacija krova.

Prema rečima direktora JP za planiranje i uredjenje gradjevinskog zemljišta uskoro počinju radovi na uređenju nekategorisanih puteva za koje je u toku je postupak javne nabavke koji sprovodi Grad. Ova investicija vredna je devet miliona dinara, radove će izvoditi firma „Saša Rangelov“. „Iz tog programa koji je usvojila skupština radovi na sanaciji nekategorisanih puteva obavljaće se u više sela, put ka selu Zaskovci, kružni put kroz selo Crvenče, putevi ka seoskim grobljima u selima Držina, Trnjana i Mali Suvodol. Još neka sela ovim projektom biti obuhvaćena ali će biti ostavljena sredstva i za hitne intervencije na osnovu zahteva mesnih zajednica“ – kaže Svilarov.

Uskoro će početi i poslovi na redovnom održavanju puteva za koje je  ove godine izdvojen rekordni iznos od 105 miliona dinara od strane Gradske uprave. „Tnderska procedura je pri kraju i iz tog posla nas očekuje dosta aktivnosti. Pored krpljenja udarnih rupa i prekopa radiće se na asfaltiranju ulica i sokaka u gradu i selima“ – kaže Svilarov.

Direkcija trenutno radi predloge i predračune za sve planirane poslove koji će biti dostavljeni Gradskoj upravi  kako bi se odredili prioriteti za ovu godinu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker