Lokalna samouprava

Uručenjem nagrada završen “Literarni i kreativni eko konkurs”, još jedan korak ka boljem odnosu prema životnoj sredini

Na Regionalnoj deponiji Pirot održana je završna svečanost povodom realizacije nagradnog Literarnog i kreativnog eko konkursa. I ove godine  bio je namenjen deci predškolskog uzrasta sa teritorije Pirotskog okruga i učenicima osnovnih škola. Pristigao je veliki broj radova, izabrani su najbolji, a rangirani su u tri kategodije. Regionalna deponija obezbedila je diplome, ali i novčane nagrade. Četvrte godine zaredom konkurs se organizuje u susret Svetskom danu zaštite životne sredine i animira veliki broj dece podižući na takav način svest o značaju čuvanja prirode. 

Direktor Regionalne deponije Pirot, Nebojša Ivanov, pozdravio je učesnike konkursa i njihove vaspitače i nastavnike, kao i sve prisutne na završnoj svečanosti.

“Ova manifestacija koju organizujemo povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, postala je tradicija, s obzirom da je četvrti put organizujemo. Naša motivacija je kada vidimo najmlađe da su srećni i radosni i da u njima prepoznajemo partnere na zaštiti životne sredine. Zahvaljujem se i učiteljima i vaspitačima, direktorima pretškolskih ustanova i osnovnih škola koji su se maksimalno angažovali da ova naša aktivnost, koja je pod patronatom grada Pirota, postane tradicija. Za sve nas zaštita životne sredine je ne samo bitna, već ključna. Možemo imati sve ostalo, dobru učionicu, lap top i kompjuter, ali ako nemamo čist vazduh, čisto zemljište i vodu nećemo imati ništa”- izjavio je, pored ostalog, Ivanov.

Pomoćnica gradonačelnika Pirota, Milica Golubović, čestitala je svim učesnicima konkursa i zahvalila njihovim vaspitačima i učiteljima koji ih od najranijeg doba uče šta je zaštita životne sredine.

 

“Regionalna deponija Pirot uspešno realizuje ovaj konkurs i to se pokazalo jako dobro, jer ima mnogo učesnika i mnogo radova. Velike čestitke svima koji su nagrađeni, ali i onima koji su učestvovali. Regionalna deponija, na čelu sa direktorom i njegovom timom, pokazala je još jednom da je izuzetno odgovorno Javno preduzeće i čestitam im na odličnoj organizaciji. Ovo je već postala tradicionalna manifestacija koja će u narednim godinama biti još veća i bolja.”- rekla je Golubovićeva.

Na konkursu su bile tri kategorije za dodelu nagrada. U okviru prve kategorije nagrađivana su deca pretškolskih ustanova o temi “Recikliram, prirodu biram”, druga kategorija – “Mali eko reporteri” koja je obuhvatila učenike mlađih razreda osnovnih škola i treća kategorija za starije osnovce pod nazivom “Ne bacaj smeće priroda te voleti neće”. Nagrade je uručila, pomoćnica gradonačelnika, Milica Golubović.

Treću nagradu u prvoj kategoriji osvojila su deca vrtića “Crvenkapa” iz Pirota za rad “Globus sveta”, drugu nagradu osvojio je vrtić “Bambi” iz Pirota za “Eko voz”, a prva nagrada za “Eko kutak” pripala je vrtiću “Pčelica” PU “8. septembar” iz Dimitrovgrada.

U drugoj kategoriji – “Mali eko reporteri” ,za mlađe osnovce, treću nagradu osvojio je Nikola Stanković učenik OŠ “Mladost” iz Velikog Bonjinca. Drugo mesto osvojile su Lea Tričkov i Đina Petrov iz OŠ “Hristo Botev” iz Dimitrovgrada i prvu nagradu osvojio je Ognjen Ćirić iz OŠ “Sveti Sava” iz Pirota.

U trećoj kategoriji Anđelija Jovanović učenica osmog razreda OŠ “Ljupče Španac” iz Bele Palanke osvojila je treću nagradu. Druga nagrada za literarni rad pripala je Anji Vasić učenici sedmog razreda OŠ “8. septembar” iz Pirota i prvo mesto pripalo je Danijelu Atanasovu Neđinu učeniku osmog razreda OŠ “Despot Stefan Lazarević” iz Babušnice.

Ono što je svakako dobro jeste da je postojalo veliko interesovanje dece za ovaj konkurs, a da su u aktivnostima deca imala najveću podršku svojih vaspitača i učitelja, ali i roditelja izjavila je, vaspitačica PU “8. septembar” iz Dimitrovgrada, Dragana Ivanov.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker