Obrazovanje

Uručeni indeksi studentima Akademije tehničko vaspitačkih strukovnih studija – Odsek Pirot

U Odseku Pirot ATVSS uručeno je 108 indeksa studentima koji će se od ove školske godine školovati na programima za vaspitače i poslovno informacione sisteme. Indekse je studentima uručila prof. dr Emilija Popović, rukovodilac odseka Pirot, i poželela 103. generaciji vaspitača i trećoj generaciji studenata na programu strukovnih studija poslovno informacioni sitemi, uspešno školovanje  i sticanje neophodnih znanja i veština.

Rukovodilac odseka Pirot, prof. dr Emilija Popović, se studentima obratila sa porukom da je obrazovanje moć i da je za svaki  posao koji se obavlja potrebno odgovarajuće  znanje. “Došlo je vreme kada moramo da znamo da radimo ono čime se bavimo. Ukoliko vredno radite i gradite svoju ličnost  bićete dostojanstveni ljudi koji će završetkom školovanja u našoj ustanovi imati dovoljno znanja i veština da budete konkurentni na tržištu rada i izborite se za svoj posao” – poručila je Popovićeva studentima.

Odsek Pirot ATVSS  u 2023/2024. Školuje student na 3 programa, dva osnovna i jedan master  gde je upisano ukupno 108 studenata.

Poslovno informacioni sistemi je program na osnovnim strukovnim studijama koji je nastao kao rezultat dobre saradnje odseka Pirot sa Gradom Pirotom i privredom Pirotskog okruga. “U skladu sa razvojem privrede našeg okruga, velike kompanije poput Tigar Tajersa , ravnopravno su učestvovale u stvaranju ovog programa, izučavanju predmeta i veština koje nedostaju kompanijama koje posluju u Pirotskom okrugu” – rekla je prof. dr Emilija Popović.

Ona je podsetila da Akademija je u svojoj zgradi adaptirala prostor i u saradnji sa gradom i PU “Čika Jova Zmaj” dobila nastavnu bazu gde budući vaspitači primenjuju svoja stečena znanja kroz stručnu pedagošku praksu u dve grupe koje rade u zgradi. “Odsek Pirot je prva visokoškolska ustanova u Srbiji koja je u saradnji sa lokalnom samoupravom i Predškolskom ustanvom uspela da dobije nastavnu bazu kako bi budući vaspitači bili konkurentni na tržištu i spremni odmah po završetku školovanja za neposredan rad sa decom” – prof. dr Emilija Popović, rukovodilac odseka Pirot.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker