Lokalna samouprava

Uređenje sajamske hale prema planskoj dinamici – Prve manifestacije, verovatno, krajem godine

Uređenje sajamskog prostora u Ulici Stevana Sremca, odnosno, prenamena zgrade “Komunalca” u sajamsku halu, odvija se prema planu. Vremenske prilike omogućile su postavljanje termo izolacije, a li ne i završnicu fasade. Trenutno se, pored ostalih unutrašnjih radova, nastavlja  zamena stolarije, farbanje unutrašnjih površina i krovne konstrukcije. Reč je o, relativno, skupom projektu, preko 50 miliona dinara, tako da će pored ovih osnovnih radova, koji na prvi pogled objekat dovode u funkcionalno stanje, biti neophodno dodatno opremanje, kaže, zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić.

“Kada ove osnovne radove završimo moglo bi se reći da je objekat za neke manifestacije, malte ne, spreman. Međutim, tu je jedan aneks koji se mora urediti, pošto će drugi koristiti “Komunalac” za svoje potrebe. Opremanje podrazumeva kupovinu štandova, pokretne bine, projektora, pregradnih zidova, svega onoga što sajamski prostror zahteva. Sama rasveta sajamskog prostora je preko 10 miliona dinara, i to je cena prema projektu koji je rađen pre godinu i po dana, verovatno je došlo i tu do poskupljenja. Ne vidim razlog zašto mi sajamski prostor ne bismo fazno opremali. Doduše, tako smo i počeli, uz projekat EU PRO+uz kontribuciju grada mi smo prvih 30 miliona dinara uložili. Dalje, kroz ostale projekte, mislim, da ćemo nabavljati opremu i početi kreiranje programa” – rekao je Colić.

Jedan od ciljeva projekta EU PRO + je da se paralelno sa infrastrukturnim aktivnostima realizuju i sajamski programi. Colić kaže da je realno očekivati da sledeći Festival pirotske peglane kobasice, kao i ostali festivali, bude održan u novom sajamskom prostoru.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker