Babušnica

Velike investicije u Babušnici: Država uložila 1.2 milijarde dinara u regionalne puteve u Babušnici

 

U poslednje dve godine opština Babušnica je imala ogromna ulaganja u državne  puteve, uloženo je oko 1,2 milijarde dinara za rekonstrukciju puteva ukupne dužine 29 kilometara, kaže Ivana Stojičić, predsednica opštine Babušnica. Rekonstruisana je deonica od Babušnice do sela Svođe na putnom pravcu prema Vlasotincu  i deonica od Babušnice do Zvonačke banje u dužini od 4,5 kilometara.

Predsednica opštine Babušnica, Ivana Stojičić kaže da su u toku radovi na deonici puta prema Pirotu koji je ujedno i najznačajniji putni pravac u ovoj opštini. “Ostaće samo deonica od 8 km prema Zvonačkoj banji i nadam se da će to u narednom periodu biti urađeno s obzirom da se radi projektno tehnička dokumentacija i za tu deonicu. Najznačajniji putni pravac u našoj opštini je Babušnica – Pirot a jedina deonica koja nije bila rekonstruisana je od sela Donji Striževac do sela Gornje Krnjino u  dužini od 6 kilometara. Radovi su počeli i očekujemo da do kraja godine ili početkom naredne godine ta deonica bude završena” – kaže predsednica opštine Babušnica.

Prema njenim rečima, putna infrastruktura je najveći izazov za ovu opštinu.

“Imamo dugačku mrežu puteva, oko 300 km lokalnog puta, prostiremo se na velikoj teritoriji  zato smo najveću pažnju posvetili uređenju putne infrastrukture. Došli smo do svakog sela, uredili mahalske puteve, asfaltirali neke seoske puteve i u narednom periodu planiramo da se I dalje fokusiramo na uređene putne infrastrukture. Ono što je prioritet za samo naselje Babušnica je uređenje trotoara kroz gradsku sredinu i to je nešto što će se prvo raditi u narednoj sezoni” – rekla je Ivana Stojičić, predsednica opštine Babušnica.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker