Kultura

Umetničko veče posvećeno radu Vasilija Petrovića, nekadašnjeg rukovodioca KUD-a, večeras od  19 sati u Domu kulture

Umetničko veče posvećeno radu Vasilija Petrovića, nekadašnjeg rukovodioca KUD-a Doma kulture Pirot, biće održano večeras od  19 sati u Domu kulture.  Umetničko veče je retrospektivni prikaz nastupa vokalnih grupa Kulturno umetničkog društva kojim je rukovodio Petrović. Petrović je autor knjige sa srpskim narodnim pesmama i monografiije nekadašnje vokalne grupe Piroćanke.  

Petrović kaže da će to biti veče uspomena i sećanja na sve ljude koji su radili na očuvanju tradicije i negovanju muzike  i kulure u gradu. Biće prikazan materijal sa koncerata i živih nastupa vokalnih grupa i orkestra i kroz razgovor prisećanje na sve što je obeležilo višedecenijski rad nekadašnjeg rukovodioca KUD-a Doma kulture Pirot.

Petrović kaže da će se Pitroćanci  prisetiti  Letnjeg medijskog kampa,  LEMEK- a, manifestacije za koju se vezuje njegovo  ime.  „ To je bila mnaifestacija veoma značajna za grad a posebno važna za ustanovu u kojoj sam proveo skoro ceo radni vek. Mislim da nismo dovoljno iskoristili zamah koji je LEMEK dao u umetničkom smislu gradu i ostavio kao mogućnost za dalju saradnju. Na LEMEK-u su prvi put nastupali ljudi koji su postali velika imena u svetu muzičke umetnosti  i kulture, poput violiniste Nemanje Radulovića, Silvane Grujić – urednice kulturnog programa RTS-a, glumca Dejana Lutkića, Nikola Rackov, umetnički direktor LEMEK-a.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker