Lokalna samouprava

Ulica Rogoz biće preasfaltirana, nov asfalt i u Drinskoj

Predsednik opštine Vladan Vasić najavio je da će ulica Rogoz, koja je zbog nemara izvođača radova na zameni vodovodne i kanalizacione mreže i azbestnih cevi sva u prekopima, biti potpuno preasfaltirana, a nov asfalt dobiće i žitelji Drinske ulice.

-U naselju Rogoz je urađeno dosta kada je reč o infrastrukturi. Trenutno se asfaltira Drinska ulica sa svim sokacima. Vrednost radova je oko 10 miliona dinara, a novi asfalt biće postavljen na oko 600 metara ulice i sokaka u ovoj ulici. Ovo naselje je gusto naseljeno ali do sada nije imala osnovnu infrasturkturu tako da će kvalitet života ovde značajno da se poboljša-kaže Vasić i dodaje da je dosta toga urađeno i kada je reč o vodovodnoj i kanalizacionoj infrastrukturi.

-Menjali smo vodovodnu mrežu u ulici 37. divizije i drugim ulicama gde su bile azbestne cevi koje su sada zamenjene. Moram i da najavim meštanima ovog naselja da će ulica Rogoz biti potpuno preasfaltirana, a ne samo sanirana, jer je dosta degradirana. Imali smo problema i sa izvođačem radova koji nije baš dobro uradio posao, imali smo i problema i sa PZP-om koji je želeo samo da sanira prekope, ali smo na kraju insistirali i rešili da cela ulica bude preasfaltirana. Imamo ovde još dosta radova. U susednom Romskom naselju se asfaltira Savska ulica, asfaltirana je Timočka ulica, tako da mislim da sve što smo obećali, to i realizujemo-kazao je Vasić prilikom obilaska gradilišta u Drinskoj ulici u naselju Kavak.

Jedan od meštana Drinske ulice Ivan Cvetković kaže da će asfaltiranje Drinske ulice mnogo značiti meštanima ovog kraja.

-Do sada je tokom kiša bila veoma loša situacija jer je sve bilo u blatu, ali će to na svu sreću postati prošlost-kaže Cvetković.

Njegov komšija Goran Panić kaže da je reč o velikom naselju gde ima puno dece tako da asfaltiranje ulice puno znači

-Do sada je bilo rizično kada padne kiše. Blato na sve strane, deca se igraju u blatu-kaže Panić.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker