Gradska hronika

Ukupno 6 miliona dinara za ugradnju solarnih panela – Javni poziv do 20. decembra

Pored velikog broja mera koje je država Srbija preduzela u cilju podizanja kvaliteta energetske efikasnosti u saradnji sa lokalnim samoupravama prvi put ove godine opredeljena su sredstva, kao subvencija, za ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije. Građani mogu da dobiju 50 posto od ukupne investicije, ili najviše 420 hiljada dinara. Kako nam je rekao, energetski menadžer grada Pirota, Bojan Ivković interesovanje Piroćanaca za ovu meru je veliko, a Javni poziv je otvoren do 20. decembra. 

“Na osnovu iskazanog interesovanja, kao i na osnovu broja preuzete konkursne dokumentacije mogu da kažem da je interesovanje iznad očekivanog. Od 6 miliona dinara, koliko resorno ministarstvo i lokalna samouprava Pirota zajedno daju za sufinansiranje, po nekim procenama moglo bi nekih petnaestak domaćinstava da bude sufinansirano. Do sada je preuzeto preko 40 primeraka konkursne dokumentacije i na osnovu tih pokazatelja verujem da će konkurs biti uspešan” – izjavio je Ivković.

 

 

 

Ovaj sadržaj deo je projekta “Štedi, jer vredi” koji se realizuje uz podršku Gradske uprave Pirot, u okviru programa sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog značaja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker