Gradska hronika

Ukinut noćni rad Apotekarske ustanove, od četvrtka radno vreme od 7 do ponoći

Ovih dana Gradsko veće usvojilo je predlog o izmeni radnog vremena Apotekarske ustanove Pirot, a na sednici Skupštine grada odbornici su usvojili Odluku da se ukine danonoćni rad apoteke “Karlo Skacel” u centru grada i da ubuduće ovaj objekat radi od 7 časova do ponoći. Direktorka Apotekarske ustanove Pirot, Slađana Zlatković, smatra da je noćni rad izgubio svoj pravi značaj još uvođenjem izabranog lekara, pogotovo što je od tada rad noću sveden na minimum pruženih usluga dežurnog farmaceuta.

“Mi smo to pratili godinama i smatram da je došlo vreme da se drugačije organizujemo. Mislim da naš farmaceut, koga mi angažujemo u noćnom radu da izda lekove, verujte, u jednom ili dva slučaja, nije svrsishodno iskorišćen u smislu koliko on može da da u redovnoj smeni na kvalitetu usluge pacijentu, a i samoj ustanovi. Smatram da je najbitnije da zdravlje naših građana nije ugroženo posmatrajući frekvenciju potražnje i koji se lekovi traže. Naši građani su odgovorni prema svom zdravlju pa u kući imaju one neophodne lekove za slučaj samopomoći. Svi hitni slučajevi zbrinjavaju se u Službi hitne pomoći i Prijemnom odeljenju Opšte bolnice. Od kada ne mogu da propisuju recepte, jer je to pravo samo izabranog lekara, oni opserviraju pacijenta u potunosti. Pacijent dobija kompletnu terapiju, da bi sutradan došao izabranom lekaru i dalje se nastavlja po određenoj proceduri”- kaže direktorka Zlatković.

Zlatkovićeva je dodala da ne treba zanemariti i ekonomski deo s obzirom da kao državna ustanova Apoteka posluje po tržišnom principu. Međutim, u ovom slučaju to nije najvažnije. Najveći benefit rada u vremenu od 7 do ponoći je u kadrovskom i organizacionom smislu.

Ove srede, 28. aprila, Apoteka će  poslednji put raditi u noćnoj smeni. Od četvrtka radno vreme je od 7 do ponoći.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker